© Vincent Croce

Het geheim van schat zoeken

Ontdek verborgen parels uit heden en verleden

Een streek boordevol verrassingen

Op slechts anderhalf uur rijden van de Nederlandse grens stap je een compleet andere wereld binnen. Eentje boordevol historische verhalen en Duitse Gemütlichkeit. Met eeuwenoude steden als Münster en Osnabrück, waar je verborgen steegjes, middeleeuwse burchten en indrukwekkende kasteeltuinen vindt. Vol gezellige marktjes met streekproducten, gastvrije hotels en uitgestrekte bossen om samen eindeloos in rond te dwalen.

2,5 uur

De afstand tussen Utrecht en Münster is 202 kilometer. Dat is ongeveer 2,5 uur rijden met de auto.

591 jaar

De oudste brouwerij in deze regio bestaat al sinds 1430 en is dus 591 jaar oud.

109 kastelen

In de Duitse grensstreek staan maar liefst 109 kastelen.

Betoverd in Münster

Münster heeft alles om je bezoek aan Duitsland onvergetelijk te maken. Beklinkerde straten vol leuke boetiekjes, bijzondere musea, en ontelbaar veel eeuwenoude gebouwen waarachter interessante verhalen schuilgaan. Scheur samen in een riksja door smalle steegjes, neem foto’s van de Dom en deel op het terras Münsterländer Töttchen en Pfefferpotthast met elkaar.

 

© Thomas Branse

Schatzoeken in het winkelcentrum

In een oude fabriek vind je Designer Outlet Ochtrup. Hier shop je op 17.000 m2 merkkleding voor het hele gezin. Slaat de honger toe? Plof dan neer op het terras terwijl de kinderen zich vermaken in het speelparadijs.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Midden in de middeleeuwen

Achter de dikke muren van Kasteel Bentheim komt de geschiedenis tot leven. Neem een kijkje in de middeleeuwse kerk, griezel in de kelders, beklim de dertig meter hoge wachttoren – met de gaten van kanonskogels er nog in – en vergaap je aan alle pracht en praal in de koninklijke vertrekken. Wunderbar!

 

Proosten tijdens een picknick aan het water

Dit paradijs met water, rietland, fruitbomen heet Rieselfelder Münster.

© Münsterland e.V. - R. Dombrowski

Wilde paarden kijken en picknicken

Vanaf het picknickkleed wilde paarden spotten in Dülmen.

Laat je inspireren

Oer-duits overnachten

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.