Koopzondag in Duitsland: de leukste winkelsteden

Op zondag is in Duitsland alles dicht? Nee hoor! In de steden net over de grens in Duitsland is het regelmatig koopzondag. Vaak zijn die tegelijkertijd met markten of evenementen, dus hét moment voor een leuk dagje uit. 

Koopzondag in Osnabrück

Ontdek tijdens een koopzondag in Osnabrück  het afwisselende winkelaanbod in het historisch centrum. Ga je voor de bekende winkels in de Große Straße, de kleinere boetiekjes in de wijk Heger-Tor-Viertel of de bijzondere winkels in de Redlingerstraße? Voor een hapje en drankje tussendoor heb je in Osnabrück veel keuze: van traditionele stadsbrouwerij tot hippe cafés. En combineer de koopzondag in Osnabrück vooral met een andere activiteit, zoals een bezoek aan het Museumsquartier, dieren kijken in de Zoo Osnabrück of waterpret in het Nettebad.

© Angela von Brill
© Münster Marketing

Koopzondag in Münster

Al sinds de 15e eeuw bieden de historische gebouwen aan de Prinzipalmarkt winkelplezier. Onder de arcaden bevinden zich kleine winkels, speciaalzaken en lokale winkeliers. Tijdens de koopzondag in Münster wandel je vanaf hier zo naar de andere winkelgebieden, zoals in het mooie, oude Kiepenkerlviertel of juist het moderne winkelcentrum Münster Arkaden. Cultuurliefhebbers kunnen na het winkelen terecht in een van de vele musea in Münster, die veelal ook op zondag geopend zijn. En een bezoek aan het historische stadhuis met de vredeszaal is ook de moeite waard.

© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH

Tip: Ook in de kleinere steden in Duitsland is er koopzondag.

Zo zijn de winkels in Bad Essen elke zondag open en combineert Haltern am See de koopzondag met gezellige markten. Bekijk hieronder het overzicht van alle steden met een koopzondag.

Koopzondag in Nordhorn

Kom je tijdens een koopzondag naar Nordhorn, kun je je verheugen op een mix van bekende ketens en onbekende winkeltjes. Slenterend door de voetgangerszone vind je de ene na de andere leuke winkel. En dan is er nog het grote, overdekte winkelcentrum Rawe-Ring-Center, aan de rand van de stad gelegen en daardoor goed met de auto bereikbaar. Nordhorn is trouwens ook een stad voor waterliefhebbers! Stap in de boot of kano op de Vecht en laat je verrassen door de bijna Venetiaanse flair van de stad.

© VVV Nordhorn
© Sven Betz

Koopzondag in Bocholt

Op nog geen tien kilometer van de grens ligt winkelstad Bocholt. Weinig reistijd, dus veel tijd om er een gezellig dagje van te maken. In de afgelopen jaren zijn er rondom het historische stadhuis moderne winkelstraten ontwikkeld. Maar er zijn zeker ook winkels met een lange traditie! In de Liebfrauenwijk en de Nordstraße bijvoorbeeld, met bijzondere speciaalzaken. Heb je liever alles nog dichter bij elkaar? Dan is het winkelcentrum Shopping Arkaden een aanrader – ook fijn als het eens wat minder mooi weer is. 

Koopzondag in Rheine

Rondom het marktplein in Rheine bevinden zich een paar leuke winkelstraten met een divers aanbod. Zo kun je naar hartenlust slenteren en shoppen in de historische binnenstad. Fijn compact is ook de Emsgalerie met meer dan 50 bekende en onbekende winkels, en cafés voor een winkelpauze. Maar ook in het historisch centrum vind je veel goede gastronomie. Ben je een dagje weg met het gezin? Dan kun je na het shoppen direct door naar de NaturZoo in Rheine!

Maak van je dagje uit een weekendje weg in Duitsland

Uitgewinkeld? Dan is er in de Duitse steden nog meer te doen! Zo hebben Rheine en Osnabrück een mooie dierentuin, kun je in Münster kiezen uit meer dan 30 musea en ontdek je Nordhorn het beste vanaf het water. Of ga op pad in de groene omgeving van de steden. Boek een nachtje in een fijne accommodatie en maak van je shopdag een heerlijk weekendje weg!

Koopzondagen in het Duitse grensgebied

Heb je zin gekregen om tijdens een koopzondag naar Duitsland te komen? Hier vind je een handig overzicht van alle koopzondagen in het grensgebied.

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Klik dan op onderstaande knop en ontdek alle koopzondagen en andere verkoopevenementen in de Duitse grensstreek.

© Münsterland e.V./Philipp Fölting
-

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.