© Münster Marketing

Op stedentrip in de grensstreek

Ontdek de leukste Duitse steden

Bijzondere stedentrips in Duitsland

Tijdens een weekend in een van de leuke steden die Duitsland rijk is, beleef je een mini-vakantie vlak over de grens. Misschien begin je de dag in het Pablo Picasso Kunstmuseum in Münster? Fiets daarna naar een terras en geniet van een Westfaalse lunch aan rivier de Vechte of bezoek de botanische tuinen van de universiteit van Osnabrück. Sla je slag in de gezellige winkelstraatjes of kom helemaal tot rust in kuuroord Bad Bentheim.

Op stedentrip in Osnabrück

Osnabrück heeft een sfeervolle oude binnenstad met een bijzondere historie. Je slaat overheerlijke streekproducten in op de markt, koopt de allerlekkerste verse koffie in de Hasestraße en slaagt voor een bijzondere outfit gegarandeerd in de Redlingerstraße. Bezoek de Dom of de botanische tuinen van universiteit Osnabrück en geniet van het uitzicht op de 200 meter hoge Piesberg.

 

© Angela von Brill
© Ralf Emmerich

Goed bewaarde geheimen

Net over de grens in Duitsland vind je verrassend leuke dorpjes en steden. Bewonder samen met de kinderen oldtimers in Melle of spot vallende sterren bij Sterrenwacht Neuenhaus. Sluit de dag af bij Brouwerij Potts met een vers getapt biertje in de hand.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Stedentrip naar Bad Bentheim in Duitsland

Bad Bentheim is een oud kuuroord. Dit stadje heeft natuurlijke zoutwater- en zwavelbronnen en is dus de ideale locatie voor een wellnessweekend. Heerlijk genieten in de sauna en van massages. Combineer ontspanning met inspanning; trek samen met een ranger het Bentheimer Hute- en Schneitelwald in of bezoek burcht Bentheim en ga terug naar de middeleeuwen.

 

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.