© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH

Het geheim van puur genieten

Wellness en kuren voor gevorderden

De kunst van het ontspannen

Al ruim tweehonderd jaar vind je kuuroorden vlak over de grens met Nederland. Niet zo gek dus dat Duitsers de kunst van het ontspannen zo goed verstaan; ze hebben het praktisch uitgevonden! Dompel je onder in de wereld die wellness heet. Laat je masseren, geniet van zout- en bosbaden, leer mediteren en verken het blotevoetenpad. Je komt na een weekend terug als herboren.

7 kuuroorden

De Duitse grensstreek telt 7 kuuroorden en xx thermale baden.

130 jaar

130 jaar geleden ontwikkelde Sebastiaan Kneipp - die we kennen van de huidverzorgingslijn - in deze omgeving zijn eerste eigen producten.

100 %

Van een bezoekje aan een kuuroord of thermaal bad laad je gegarandeerd 100% op.

Eeuwenoude kuur cultuur in Bad Rothenfelde

In Bad Rothenfelde pompten ze 250 jaar geleden al zout uit de grond. Dat zorgde voor heel gezonde lucht, ook nu nog. Vul je longen ermee, laat je lijf masseren, dwaal door de prachtige thematuinen en maak je hoofd helemaal leeg. Zo’n dag vol ontspanning sluit je natuurlijk samen af met een heerlijk diner.

 

In stilte de Blomberg op

Trek de heuvels in bij Bad Laer. Snuif de geur op van alle kruiden en bloemen die hier bloeien en geniet van de rust. Het hoogste punt ligt op 208 meter, dus het uitzicht is fenomenaal.

© Sophie Küppers

Verwen je smaakpapillen op z’n Westfaals

In deze regio leven koks zich elke dag uit op de lekkerste gerechten die typisch ‘Westfaals’ zijn. Stevig, vers en gezond. Van gevulde hertenrollade en zalmfilet met cantharellen tot savooikoolpuree en rabarberstrudel. Dankzij het keurmerk ‘Westfaals genieten’ weet je precies waar jullie met een gerust hart aan kunnen schuiven. Sophie schreef erover.

 

In de sporen van Kneipp

Neem een bosbad

Dompel je onder in het bos van Bad Laer.

© Janna Kamphof

Laat je inspireren

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.