Een dagje winkelen in Rheine

Vanwege de enthousiaste verhalen van een vriendin besluiten mijn zus en ik een dagje te gaan winkelen in Rheine. Tot nu toe had ik de naam alleen gezien als afslag tijdens een autorit op de snelweg A30 richting Osnabrück. Het fijne is dat het vanaf Enschede maar 50 kilometer rijden is. Zo hebben we de hele dag tijd om te shoppen en bij te kletsen.

Rheine is leuk!

Rheine blijkt een gezellig en overzichtelijk stadje te zijn, niet alleen om te winkelen, maar ook om op je gemak rond te slenteren en alles te bekijken. Het hart van de stad is de Markt met een aantal prachtige oude gebouwen uit de 17e eeuw. Op de achtergrond torent de imposante St. Dionysiuskerk op, het oudste gebouw van de stad. De etalage van de Weltladen Rheine trekt meteen onze aandacht. Dat die mooie kommetjes ook nog 100% fair trade zijn is mooi meegenomen. We volgen onze neus en gaan voor een uitstekende cappuccino met een stuk vers appelgebak bij Baristina. We hebben geluk dat het vandaag vrijdag is, want deze kleine koffiebar is alleen op vrijdag en zaterdag geopend.

Veel gezellige terrasjes en winkels om bij de watertanden

De Emsstraße is de langste winkelstraat met een mooie mix van internationale ketens zoals H&M en kleinschalige detailhandel zoals het Schokolädchen, een luilekkerland met chocoladespecialiteiten uit de hele wereld. Niet alleen op de Markt staan terrassen, ook in de winkelstraten zijn er volop mogelijkheden om even neer te ploffen. Het leuke aan winkelen in Duitsland, en dus ook in Rheine, is dat je verschillende winkels vindt waar je nog nooit van hebt gehoord en waar je dus verrassende spullen kunt ontdekken.

Winkelcentrum Emsgalerie

We sluiten ons dagje uit af met een bezoekje aan het prachtige, overdekte winkelcentrum in Rheine, de Emsgalerie. Het moderne gebouw is mooi gelegen aan rivier de Ems. Een aantal winkels in Rheine kennen we ook van thuis, zoals Rituals en Jack & Jones. Altijd weer inspirerend is een kijkje bij DEPOT met zijn prachtige woonaccessoires. Ik kan de verleiding om die prachtige theelichtjes te kopen niet weerstaan. Heel verrassend vinden we de nieuwe pop-up shop Konzeptlos. Hier kunnen mensen uit de regio hun zelfgemaakte spullen verkopen, van kinderkleding, sieraden tot bloemstukjes. Heel creatief en inspirerend. We hebben nu wel een ijsje verdiend. Bij La Luna gaan we op het buitenterras zitten, met uitzicht op de rivier. En wat was die donut met notenijs lekker!

Handig om je dagje winkelen in Rheine te plannen:

Koopzondag: vier zondagen per jaar zijn de winkels in de binnenstad geopend van 13:00 tot 18:00 uur. De Koopzondagen in Rheine zijn erg gezellig en altijd verbonden met een evenement. In het voorjaar met Rheine Mobil en een Street Food Festival, in oktober met de kermis; de koopzondag in november staat in het teken van Sint-Maarten en die in december wordt gecombineerd met de Sinterklaas-optocht.

Parkeren: in en rond het centrum zijn verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages. Deze staan goed aangegeven.
Download hier een plattegrond met de bezienswaardigheden in het centrum van Rheine, inclusief de verschillende parkeergelegenheden.
Denk aan het meenemen van contant geld. Kleinere bedragen kunnen vaak niet met de pinpas worden betaald.

Openingstijden winkels: maandag t/m zaterdag: 10:00 tot 19:00 uur

App RheineGuide: gratis app met informatie over evenementen, parkeren, winkels, horecagelegenheden etc. Kijk op www.rheine-guide.de

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.