Tecklenburg: ‘balkon van het Münsterland’

Wandelen, wellness en middeleeuwse vakwerkhuizen

Verken het Teutoburger Woud vanuit Tecklenburg

In het stadje met de vele vakwerkhuisjes waan je je voor even in Middeleeuwen. Pak je fiets, doe je wandelschoenen aan en beleef het Teutoburger Woud. Bewandel de routes van de Teutoschleifen, bezoek aan Canyon Lengerich met zijn heldere water en bijzondere diersoorten. Wist je al dat Tecklenburg ook een Kneipp lucht- en kuuroord is? ,,Kunnen we wat langer blijven?”

Zorgeloos wandelen of nordic walken

Wandelen of Nordic Walken? Tecklenburg is de ideale uitvalsbasis voor wandelingen in het Teutoburgerwald. Alle routes zijn uitstekend bewegwijzerd. Kies voor vlakke of stijlere routes, de kwaliteitswandelpaden van de Teutoschleifen of de beroemde Hermannsweg. Nordic Walkingstokken bij je? Het uitgebreide en goed bewegwijzerde Nordic Walking park zal je positief verrassen. 

© Tecklenburgerland Tourismus
© Vincent Croce

Canyon Lengerich is een lust voor het oog

Wil je wat bijzonders zien? Volg dan de ´Canyonblick´, de route naar Canyon Lengerich; een uniek meer met turquoise, kristalhelder water waar verschillende bijzondere planten- en diersoorten te vinden zijn.

Ontdek de schat

Als je in het Tecklenburgerland gaat geocachen, vind je meer dan één verborgen schat. Op zes routes ontdek je avontuurlijke en betoverende plekken die je alleen in het Tecklenburgerland kan vinden. Pak je gps-apparaat, telefoon of neem de speciale route mee. En denk er aan: mondje dicht... Top secret...

Buitengewoon ontspannen in Kneippoord

De monnik Sebastian Kneipp gelooft in de heilzame kracht van water en kruiden. Maak kennis met zijn theorie voor een gezond leven. In het Tecklenburger Kurpark en in drie omliggende dorpen vind je een weldadig Kneippkurbad met bijbehorende kruidentuin. Ontspanning voor lichaam en geest... ,,Wat is dit heerlijk...”

© Tecklenburgerland Tourismus e.V.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.