© Rudi Schubert

Er even lekker op uit?

Tijd voor Tecklenburg

Geniet van Tecklenburg

Tecklenburg is een lieflijk stadje met mooie vakwerkhuisjes, gezellige restaurantjes, het Kneippkuuroord ligt op een heuvel en biedt prachtige vergezichten over het Teutobugerwald. Het is het ideale vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten naar allerlei interessante plekken in de omgeving, zoals het kuurpark de Canyon Lengerich. Overnachten doe je in een van de hotels, vakantieparken of campings.

Tecklenburg is perfect voor wandelfans

Hou je van wandelen? En van vergezichten, doorkijkjes, rotsformaties en prachtige bossen? Dan is Tecklenburg de plek voor jou. Bewandel de Teutoschleifen, het Hermannspad of de route rond Canyon Lengerich. Liever wat minder avontuurlijk? Wandel door het kuurpark of doe de romantische route.

,,Doe we die, Lief?”

De erfenis van Kneipp

In Tecklenburg en omgeving geniet je van de gezondheidsvisie van de monnik Sebastiaan Kneipp. Bezoek het Tecklenburger Kurpark, neem een weldadig Kneippkurbad en bewonder de Kneippkruidentuin. ,,Dit is leuk werken aan gezondheid!”

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Klik dan op onderstaande knop en ontdek meer wellnessaanbod in de Duitse grensstreek.

Tecklenburg op de kaart

Ruige natuur, de Canyon Lengerich, het kuurpark, fietsroutes, wandelroutes, vakwerkhuizen, vergezichten, Kneippbaden... In en rond het ‘Balkon van het Münsterland’ zijn zoveel bezienswaardigheden, maar er zijn ook musea, campings, hotels, vakantieparken en gastvrije restaurants. Het valt niet mee om alles te ontdekken. Deze kaart geeft je een overzicht. Handig, toch?

Alle accommodaties van Tecklenburg

Booking.com

Evenementen in Tecklenburg

In Tecklenburg is geregeld wat te doen. Een rondleiding door het historische centrum met de vele vakwerkhuisjes onder leiding van een vakkundige gids is een aanrader. Net als een rockconcert, de geraniummarkt, de Leinen und Handwerkmarkt, picknickconcerten, de Comedy Slam en de natuurlijk de kerstmarkt… Je zou er bijna voor emigreren.

 

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Klik dan op onderstaande knop en ontdek meer evenementen in Tecklenburg. 

© Tecklenburgerland Touristiek
-

Tecklenburg Touristik

Markt 7
49545 Tecklenburg
Duitsland

Tel.: + 49 (0)5482 / 93890
E-mail: info@tecklenburg-touristik.de
Website: www.tecklenburg-touristik.de

Plan je reis naar Tecklenburg

Ik kom met de

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.