Teutoschleife route 4 - Tecklenburger Bergpfad

In een oogopslag

  • 10,46 km
  • 3 uren 1 minuut
  • 181 m
  • 74 m

Het Tecklenburger Bergpfad begint en eindigt in het vakwerkstadje Tecklenburg, midden in het Teutoburger Woud. Het bosrijke traject biedt mooie uitkijkjes en een educatief pad met zeldzame boomsoorten uit de hele wereld. Lengte 10,5 km / 315 m hoogteverschil.

De Tecklenburg Mountain Trail brengt wandelaars naar de top! Het begin van de bewegwijzerde Teutoschleife is het stadje Tecklenburg in het noordelijke Münsterland. De ligging van de stad op het balkon van het Münsterland is uniek. In de oude stad, die wordt gedomineerd door vakwerkhuizen, worden smalle steegjes afgewisseld met prachtige vergezichten. Het panorama vanaf de Bismarcktoren aan de rand van Tecklenburg is bijzonder mooi.

De 10,5 kilometer lange rondwandeling voert door prachtige bossen langs de bergketen van het Tecklenburger Land. Kort voor de afdaling in het dal van Brochterbeck wacht de pittoreske boskapel op u. Een paar meter verder verbazen de Blücher rotsen de wandelaars. Het idyllische dorpscentrum van Brochterbeck is ideaal om uit te rusten. Geniet van de rust en stilte rond de Mühlenteich. Na een stop voor een verfrissing, kunt u de volgende etappe van de wandeling beginnen.

Het landschap is nu opener en het pad slingert zich in golven door het groene landschap. Wilde bloemen en kleine bossen begeleiden het pad door het natuurreservaat van Kleeberg. Tegen het einde van de wandeling doet de Teutoschleife zijn naam als bergpad weer alle eer aan: in krappe bochten voert het pad steil naar het beginpunt in Tecklenburg. Een koel drankje in een van de biertuinen of restaurants is welverdiend.

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.