Teutoschleife route 2 - Waldauenweg

In een oogopslag

  • 6,06 km
  • 1 uur 45 minuten
  • 137 m
  • 83 m

Rotspartijen, mooie bospaden en uitzicht over het scheepsverkeer op het Dortmund-Ems-Kanal zijn kenmerkend voor de Waldauenweg. Beklim in Hörstel-Riesenbeck de ‘Himmelsleiter’ met zijn 256 treden naar het schitterende uitkijkpunt over het Münsterland. Lengte 6 km / 98 m hoogteverschil.

De Waldauenweg is een van de kwaliteitspaden van de zeven "Teuto-lussen" en doet zijn naam alle eer aan. Bijna de hele route van 6 kilometer loopt door de bossen van het Tecklenburger Land. Het startpunt van de wandeling is de wandelparkeerplaats "Teutohang" in Hörstel-Riesenbeck. Na 256 treden op de "Himmelsleiter" (ladder naar de hemel ) wacht u een eerste hoogtepunt: het uitkijkpunt boven Riesenbeck heet toepasselijk "Schöne Aussicht" (mooi uitzicht) en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over Riesenbeck en het Münsterland.

Langs de Hermannsweg voert uw wandeling boven Riesenbeck naar de rustplaats "Wilhelmsruh". Even later verlaat u de Hermannsweg en wandelt u door een indrukwekkend natuurlandschap. Langs eeuwenoude bomen en imposante rotsen voert het pad omlaag de vallei in. De volgende bestemming is de Lager Berg, die u bereikt via licht stijgende wandelpaden.

De volgende minuten van het pad worden gekenmerkt door de afwisseling van een bosrijke omgeving en uitgestrekte weilanden die prachtige uitzichten bieden. Voordat u via uitgesproken serpentines weer bij het beginpunt aankomt, moet u nog een keer genieten van het uitzicht vanaf het balkon van het Münsterland over Riesenbeck en het Dortmund-Eemskanaal.

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.