Stedentrip in Münster

Levendige hanzestad vol verhalen

Genieten in eeuwenoud Münster

Tijdens een stedentrip in de hanzestad Münster is één ding zeker: je verveelt je hier geen seconde. Huizen, kerken en pleinen in het oude stadsdeel vertellen verhalen uit verleden. Samen winkelen in de kleine straatjes is een feestje. Struin op je gemak door de levendige wijk Kuhviertel en verwen jezelf op het terras met een frisse Pinkus, heerlijk biologisch bier dat hier sinds 1816 gebrouwen wordt. Prost!

Het bruisende Kreativkai

Hoe mooi het historische centrum ook is, de Kreativkai is een bezienswaardigheid in Münster die je zeker niet wilt missen. Vanaf het station loop je hier binnen een paar minuten naartoe. Vroeger meerden in deze oude haven de vrachtschepen aan, maar nu vind je er hippe restaurantjes, discotheken, een jazzclub en theater. Doe de kinderen - en jezelf! - een groot plezier en waai aan bij Coconut Beach: een gezellig stadsstrand compleet met palmbomen, beachbars en ligbedden.

 

© Klaus Altevogt
© Ralf Emmerich

Tips van twee locals

De allermooiste plekjes en bezienswaardigheden van Münster ontdekken? En eten bij de lekkerste restaurantjes? Jana en Daniël helpen je op weg! Deze vrolijke levensgenieters wonen in Münster, dus zij kennen de leukste plekken van de stad als hun broekzak.

© Ralf Emmerich

Meters maken in winkelstraten

Trek comfortabele schoenen als je gaat winkelen tijdens je stedentrip, want de winkelgebieden van Münster zijn samen kilometers lang. Begin je dag op de pittoreske Prinzipalmarkt en bekijk de collectie van designerwinkels en luxe boetieks. Sla je slag in een van de warenhuizen op De Rothenburg en snuif ten slotte cultuur in het schattige wijkje Kiepenkerl dat beroemd  is door zijn jaarlijkse kerstmarkt.

 

Fiets de Vredesroute

Picknickplaats Rieselfelder

Broodjes eten in het paradijs.

© Kerstin Koch

Koning te rijk in Kasteel Iburg

Een sprookje achter de poorten van kasteel Iburg.

© Tourismusgesellschaft-Osnabruecker-Land-mbH

Laat je inspireren

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.