Stedentrip in Münster

Levendige hanzestad vol verhalen

Genieten in eeuwenoud Münster

Tijdens een stedentrip in de hanzestad Münster is één ding zeker: je verveelt je hier geen seconde. Huizen, kerken en pleinen in het oude stadsdeel vertellen verhalen uit verleden. Samen winkelen in de kleine straatjes is een feestje. Struin op je gemak door de levendige wijk Kuhviertel en verwen jezelf op het terras met een frisse Pinkus, heerlijk biologisch bier dat hier sinds 1816 gebrouwen wordt. Prost!

Het bruisende Kreativkai

Hoe mooi het historische centrum ook is, de Kreativkai is een bezienswaardigheid in Münster die je zeker niet wilt missen. Vanaf het station loop je hier binnen een paar minuten naartoe. Vroeger meerden in deze oude haven de vrachtschepen aan, maar nu vind je er hippe restaurantjes, discotheken, een jazzclub en theater. Doe de kinderen - en jezelf! - een groot plezier en waai aan bij Coconut Beach: een gezellig stadsstrand compleet met palmbomen, beachbars en ligbedden.

 

© Klaus Altevogt
© Münsterland e.V./Philipp Fölting

Meters maken in winkelstraten

Trek comfortabele schoenen als je gaat winkelen tijdens je stedentrip, want de winkelgebieden van Münster zijn samen kilometers lang. Begin je dag op de pittoreske Prinzipalmarkt en bekijk de collectie van designerwinkels en luxe boetieks. Sla je slag in een van de warenhuizen op De Rothenburg en snuif ten slotte cultuur in het schattige wijkje Kiepenkerl dat beroemd  is door zijn jaarlijkse kerstmarkt.

 

De beste vrijetijdsactiviteiten in Münster

Kersenbomen

Slenter door de straten en steegjes van de stad

© Münsterland e.V./Philipp Fölting

Aasee Münster

Recreatiegebied midden in de stad

© Münsterland e.V./Philipp Fölting

LWL-Museum

LWL-Museum voor kunst en cultuur

© Münsterland e.V./Philipp Fölting

Erbdrostenhof

Als onderdeel van het Barokeiland in het centrum van Münster is het prachtige Erbdrostenhof een juweel van de stad - overdag en 's nachts helder verlicht.

© Münsterland e.V./Philipp Fölting

Plan je vakantie: Dag- en meerdaagse tours

Plant u een citytrip in NRW en weet u nog niet welke stad het moet worden? Wat dacht je van een uitstapje naar de prachtige universiteitsstad Münster? Niet voor niets wordt Münster beschouwd als een van de meest beminnelijke en leefbare steden van Duitsland: Natuurbelevenissen, een levendig stadscentrum met talrijke winkelmogelijkheden, trendy wijken met restaurants en pubs en nog veel meer.

Hieronder vindt u reisaanbiedingen voor alle smaken en voor verschillende looptijden. Münster wacht op u! 

Beleef de fietsregio Münsterland

100-kastelen-route

Fiets langs de 100 Kastelen Route - deze verbindt meer dan 100 kastelen, forten, landhuizen en boerderijen in de regio met elkaar

© Münsterland e.V./Philipp Fölting

Vredesroute

Op de paden van de vredesrijders

© Münsterland e.V./Christoph Steinweg

Europese fietsroute D3-R1

Op naar nieuwe horizonten

© Europaradweg_R1_D3/Thomas Koy

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.