Stedentrip in Bocholt

Natuur en cultuur combineren

Textielkunst en cultuur in Bocholt

Vraag je je af wat te doen in Bocholt? Spring op de tweewieler en geniet van watervogels en zeilbootjes rondom de groene Aasee. Aanrader voor de wandelaar is het Noaberwandelpad. Geniet na het winkelen in de Nordstraße van een berlinerbol op het terras bij het oude Rathaus. Leer over 800 jaar historie in het stadsmuseum of de textielkunst in het LWL Museum Textilwerk. Een fijne stedentrip voor jullie samen!

Textiel komt tot leven

Leer over het leven van de textielarbeiders in museum Textilwerk Bocholt. Van modedesign tot internationale textielkunst. In de oude weverij ruik je de oliegeur van dertig historische machines. Niet alleen de textielverhalen ook het grote gebouw met z’n rode bakstenen is indrukwekkend. Ga als je de kans krijgt naar een (cabaret)voorstelling of modeshow op het glazen dakcafé.

Nieuwe winkelstraten in Bocholt

Ook voor winkelliefhebbers is er in Bocholt genoeg te doen. Rond het oude Rathaus en de markt zijn de Nordstraße en Ravardistraße favoriet. Liever bekende shops? Neutorplatz en Shopping Arkaden mogen niet ontbreken. Tussendoor genieten jullie op een terras langs riviertje Aa van pretzels en Weissbier.

Flamingo fietsroute

Uitzicht over de Aasee

Fiets door het idyllische landschap en zeilbootjes spotten.

Heide en veen

Spot watervogels, heikikkers of sprinkhanen in natuurreservaat Burlo-Vardingholter.

© Unsplash-Jon-Flobrant

Betoverend mooi flamingo eiland

Bezoek de flamingo’s. Zij zien jou ook graag!

© Stadtmarketing Vreden

Bijzonder avontuurlijk Isselburg

Waan je een ridder of prinses tijdens een bezoek aan sprookjeskasteel Anholt. Fiets langs de flamingo’s en bewandel de smokkelroute. Nog meer avontuur? Spot en voer de lynx, wasbeer en andere dieren in Wildpark Anholter Schweiz.

Prachtige evenementen in Bocholt

Natuurlijk kent ook Bocholt, volgens goed Duits gebruikt, een sprookjesachtige kerstmarkt, maar gelukkig vinden er gedurende het jaar nog veel meer prachtige evenementen plaats. Een van de hoogtepunten is de najaarskermis in oktober, maar ook een bezoekje aan de weekmarkt voor het historische raadhuis is de moeite waard.

 

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Klik dan op onderstaande knop en ontdek meer evenementen in Bocholt.

© Bruno Wansing
-

Bocholt op de kaart

Nog niet genoeg inspiratie voor je bezoek aan Bocholt? Hieronder vind je nog meer tips voor uitstapjes, bezienswaardigheden en activiteiten in en rondom Bocholt.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.