Dagje winkelen in Designer Outlet Ochtrup

Vriendin Sarah wil op haar verjaardag een gezellig dagje winkelen in Duitsland. En aangezien ze binnenkort begint met haar nieuwe baan waar ze vaak representatief voor de dag moet komen, kiezen we voor het Designer Outlet Ochtrup. We hebben er het volste vertrouwen in dat we in de meer dan 65 winkels met meer dan 100 merken de passende kleding vinden.

Goed bereikbaar

Van alle outlets in Duitsland ligt het Designer Outlet Ochtrup het dichtst bij Nederland, namelijk net over de grens bij Enschede. De outlet staat goed aangegeven. Rondom het winkelareaal liggen verschillende parkeerplaatsen die bovendien gratis zijn. Van kennissen hebben we de tip gekregen goed te onthouden op welke parkeerplaats de auto staat. Gemakkelijk: wij gaan het centrum binnen tussen de winkels van Calvin Klein en Marc O’Polo.

Hergebruik van industrieel erfgoed

Het leuke aan deze outlet in Duitsland is dat hij is gevestigd in een oude textielfabriek. Waar een eeuw geleden nog meer dan 2.000 mensen werkten is een modern winkelcentrum ontstaan. Door gebruik te maken van de oude gebouwen en structuren is het een sfeervol en gezellig geheel: er staan ouderwetse lantarenpalen en er zijn veel bankjes om tussendoor even uit te puffen. Het heeft nog het meeste weg van een sfeervolle dorpsstraat. Heel prettig. En mocht het weer niet meezitten? Een deel van de winkels is overdekt en bij de ingangen kun je ook een paraplu lenen.

Bekende merken voor een fijne prijs

We besluiten eerst even rond te wandelen en te kijken welke winkels we willen binnengaan. Het eerste dat we niet kunnen weerstaan is de verleidelijke uitstalling bij Frooters. Hier draait alles om vers fruit. Sarah bestelt een heerlijke smoothie en ik een smakelijke frozen yoghurt met aardbeien. Dan wordt het tijd om te ‘scoren’. Als eerste gaan we bij Joop! naar binnen. Sarah komt met een elegant pak weer naar buiten. Bij Comma, en Marc O’Polo scoort ze een paar leuke bloezen en een jurk. Gelukkig dat er flinke kortingen van tot wel 70% op de retailprijs worden gegeven, anders is de bankrekening snel leeg. Naast de vele bekende modemerken voor dames en heren, en young fashion, zijn er ook sportmerken in dit outlet in Duitsland zoals adidas en puma te vinden. Duitse kwaliteitsmerken die je in Nederland niet zo snel tegenkomt zoals Kahla, met werkelijk prachtig porselein in de mooiste kleuren, of Möwe met heerlijk rulle handdoeken in alle soorten en maten, zijn ook absolute aanraders.

Een hapje eten

Bepakt en bezakt en met vermoeide voeten wordt het tijd voor iets lekkers. Waar hebben we zin in? Een lekker broodje bij Pick Nick, een Duitse Döner, wat toch echt wat anders is dan een Nederlands broodje shoarma? De verleidelijke pizzageur bij restaurant La Passione geeft de doorslag. En er komt net een plekje op het terras vrij. Heerlijk zo´n goed belegde pizza uit de steenoven. We zijn het erover eens: een dagje winkelen in het Designer Outlet Ochtrup in Duitsland was een super idee. Een enorme keuze aan merken, uitstekende kwaliteit en vriendelijk voor de portemonee.

Handig om te weten voor een dagje shoppen bij Designer Outlet Ochtrup:

Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 10:00 tot 20:00 uur.

Parkeren: Designer Outlet Ochtrup beschikt over 1500 gratis parkeerplaatsen. Er zijn ook oplaadpunten voor elektrische auto´s en gehandicaptenparkeerplaatsen.

Openbaar vervoer: er rijdt elk uur een trein tussen Enschede en Ochtrup. Vanaf het station is het zo´n 20 minuten te voet naar het Designer Outlet Ochtrup.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.