Fietsen in Duitsland

Verken toerend het grensgebied

Trappen in afwisselend landschap

Je kunt écht heerlijk fietsen net over de grens in Duitsland. Of het nu één of meerdere dagen zijn. Fiets samen door heuvelachtige landschappen, langs gouden graanvelden en groene bossen. De natuur neemt je mee op reis over onontdekte paden naar pittoreske dorpjes waar je lekker kunt pauzeren. Na een flinke fietstocht smaakt die welverdiende Apfelstrudel overheerlijk!

Tour de Baumberge

Zin in een uitdaging? Vlak over de grens in natuurgebied Baumberge zijn de heuvels net wat hoger. Talloze fietsroutes leiden je dwars door dit gebied. Van rustige fietstochten langs de oevers van de Berkel tot aan pittige parcoursen met veel hoogteverschil. Heb je de top bereikt? Proost dan op je overwinning bij één van de vele kleine brouwerijen met een vers getapt speciaal biertje.

© Billerbeck Touristiek
© Christoph Steinweg

Dagenlang fietsplezier

De meerdaagse Grensgangerroute neemt je mee over alle geheime smokkelpaden en handelswegen tussen het Osnabrücker Land, Münsterland en Ostwestfalen-Lippe. Onderweg steken jullie 12 grenzen over. Luister op de route ook naar verhalen van vroeger. Deze maken het fietsen net over de grens in Duitsland een ware belevenis. Geniet verder van pittoreske dorpjes, het heuvelachtige landschap en heerlijke streekproducten.

Picknicken op duintoppen

Fiets naar Natuurgebied Klatenberge in Telgte voor een heidepicknick. Uitgestrekte zandvlaktes, oeroude eikenbomen en jeneverbesstruiken tekenen het heidelandschap. Je kijkt er je ogen uit! Wie weet komen de schapen je nog even gedag zeggen. Neem je Käsestange mee de duintop op. Het uitzicht is de moeite meer dan waard!

© Schneider

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.