© Melanie Schnieders

Het geheim van buiten leven

Op pad in de natuur is één groot avontuur

Een groene expeditie voor groot en klein

Niet ver van de Nederlandse grens schuilt een wereld vol natuurgeheimen. Met koele meren, groene valleien en zeldzame fossielen als overblijfselen uit de oertijd. Hier vervaagt de grens tussen het verleden en heden, en voelt het alledaagse leven even heel ver weg. Trek samen de bossen in, bedwing de heuvels of stap met de kinderen in een kano voor een ontdekkingstocht over het water.

331,2 m

De hoogste top in het Teutoburgerwoud is van de Dörenberg. Hij meet 331,2 meter en biedt een prachtig uitzicht over de oerbossen.

155 km

De afstand tussen Utrecht en waterstad Nordhorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, is écht maar 155 kilometer.

300 wilde paarden

In Dülmen leven nog ongeveer 300 paarden in het wild. Een zeldzaam verschijnsel!

Vakantiegevoel op het water

Het waterstadje Nordhorn is eigenlijk een eiland. Het ligt midden in de rivier de Vecht. Dit ‘Venetië van het Noorden’ verken je natuurlijk per boot of op een waterfiets. Sluit de dag af in stijl met een heerlijke barbecue aan de oevers van de Vechtesee. Proost met elkaar terwijl de zon in het water zakt en de kids nog een laatste duik nemen.

 

© Marina Kramer
© Ngoc Chau

Ga op pad met de ranger

Hoe vind je sporen in het bos? Wanneer is de kans het grootst wilde dieren te spotten? Hoe kom je te weten hoe oud een boom is? Samen met de boswachter gingen blogger Eliane, fotograaf Ngoc en hun dochterjes op pad om de geheimen van het bos te ontdekken.

© Münsterland e.V. - Philipp Fölting

Dieren in het wild

Ze zijn actief, vrijgevochten, vriendelijk en dapper, de halfwilde paarden die in een grote kudde in het natuurgebied van Dülmen leven. Ze vormen een van de laatste (half)wilde paardenkuddes in Europa. Ga samen met een gids op zoek naar deze bijzondere dieren en laat je betoveren door hun kracht en schoonheid.

 

Buitengewone avonturen voor de allerkleinsten

Allwetterzoo Münster

Olifanten voeren en aapjes aaien

© Allwetterzoo Münster

Speeltuin Ketteler Hof

Avontuurlijk spelen met zand en water.

Laat je inspireren

Slapen in het wild

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.