© Vincent Croce

Een geheim weekendje weg

Ga mee op ontdekkingsreis over de grens

Ontrafel de geheimen van het Duitse grensgebied

Net over de grens van Nederland wachten streken vol geheimen. Een wereld die wacht om ontrafelt te worden. Zeldzame fossielen, verborgen kasteeltuinen en verwarmende thermale baden. Het zijn streken met bijzondere belevenissen en verborgen parels. Drie Nederlandse reisliefhebbers zijn op pad gestuurd om het beste wat de grensregio te bieden heeft te ontrafelen. Een weekendje weg met de bestemming onbekend. Volg hun avonturen en reis mee naar grensstreken vol goed bewaarde geheimen. Hou jij van verrassingen? Laat je inspireren.

Ontdek verborgen parels in Münster en Osnabrück met Nathalie van Map of Joy

Een kruiswoordpuzzel wijst hen de weg naar Münster, maar verder weten Nathalie en haar vriend niet wat hen te wachten staat. Aangekomen in een lokale lunchroom staat er een blikje op tafel met 8 enveloppen. In de charmante grenssteden Münster en Osnabrück gaan ze schat zoeken. Iedere envelop brengt Nathalie langs een urban parel. Ontrafel jij de geheimen van de stad?

© Map of joy

Aan de rand van het stadscentrum ligt achter het Schloss van Münster een groen geheim verborgen. Een eeuwenoude botanische tuin waar locals ontsnappen aan de perikelen van de stad. Je struint tussen bijzondere planten en verdwaalt in het grote Tropische Huis.

Naar de kasteeltuin

In de lucht hangt de geur van citroengras. Overal pruttelen pannetjes. Tijdens een culinaire wandeling langs de kraampjes van L&T de Markthallen in Osnabrück maken je smaakpapillen een reis om te wereld. Van sushi tot curry en van pizza tot curryworst.

Verken de smaken

Achter de sierlijke gevel van een herenhuis in de Altstad vind je een kleine brouwerij. Hier wordt Rampendhal-bier gebrouwen. Vernoemd naar de herberg waar middeleeuwse boze burgers ooit samen zweerden tegen de elite onder het genot van bier en wijn.

Ontdek de Hausbrauerei
© Kleine Globetrotter

Ontrafel geheimen in de grensstreek met Marlieke van Kleine Globetrotter

Samen met je kids op avontuur naar bestemming onbekend. Marlieke van Kleine Globetrotter ging met man én tweeling van 8 de uitdaging aan. Na het ontcijferen van een bericht in runentekens ontrafelden ze hun eerste logeeradres: een indoor indianenkamp. Het gezin trok tijdens hun verrassingsweekend dwars door Tecklenburgerland en Osnabrückerland. Ga je mee op ontdekking?

Je komt binnen in een klein indianendorp. Er staan zes tipi’s op een rij. Binnen kruipen jullie na een lange dag avontuur onder de lakens. Hof Gehring is een indoor- en outdoor indianenkamp compleet met totempaal en vuurplaats.

Ontdek het indianendorp

Vol enthousiasme houd je kind een zwart buisje omhoog. “Gevonden!” Iedere hint brengt jullie dichterbij de eindstreep en onderweg is het volop genieten van de natuur in herfstkleuren. Halen jullie de eindstreep van de geocache-wandeling?

Ontrafel de route

36.000 voeten marcheren over het veld richting de vijand. De spanning is voelbaar in de lucht. Een woeste veldslag bij het Teutoburgerwald volgt tussen de Germanen en Romeinen. Wie overwon de ander en trok aan het langste eind? Het antwoord wacht op je in Museumpark Kalkriese.

Duik in het verleden

Ga op geheim weekend weg met Lonneke en Marion

Je koffers zijn gepakt. Je hebt geen idee waar je heen gaat, maar een ding is zeker; het wordt puur genieten. Het fotografie- en blogduo Marion Stoffels en Lonneke Tubbing zei volmondig ‘ja!’ tegen deze uitnodiging voor een geheim weekendje weg. Een puzzel onthulde de coördinaten van hun bestemming: Graftshaft Bentheim. Benieuwd welke verborgen parels en unieke belevenissen Marion en Lonneke tijdens hun weekend ontdekten?

© Marion Stoffels

Je kijkt over het randje en ziet van bovenaf oude muren, cirkelvormige paden en adembenemende decors. Afdalend zet je je voeten stap voor stap langs het Bentheimer zandsteen naar beneden. Het ontstaan van het kasteel van Burcht Bentheim kent een bijzondere legende. Denk jij dat de duivel daar een rol in heeft gespeeld?

Ontrafel de geheimen
Wellness in Bad Iburg

Zoutwaterbaden, sauna’s en heilzame wandelingen in de natuur. Je neemt een plons in het geneeskrachtige mineraalwater en voelt je lichaam ontspannen. De kuuroord-traditie gaat al ver terug in de tijd, maar is nog steeds even populair. Je kan ze herkennen aan een bepaalde naam. Weet jij welke dat is?

Ervaar de ontspanning

In de verte zie je, tussen de groene bomen door, een prachtig huis tevoorschijn komen. Eenmaal binnen word je overdonderd door een walhalla van kunst. Prachtige schilderijen, tekeningen en sculpturen. Het is een feestje om hier te mogen zijn.

Bewonder de kunst

Terwijl je opmerkt dat het begint te schemeren, springen de gezellige lichtjes rondom het water aan. De stadsrondvaart neemt je mee langs oude kerken, lage bruggen en door mooie grachten. Ze noemen deze stad ook wel het Venetië van Duitsland.

Ontknoop de stad

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.