© Vincent Croce

Een geheim weekendje weg

Ga mee op ontdekkingsreis over de grens

Ontrafel de geheimen van het Duitse grensgebied

Net over de grens van Nederland wachten streken vol geheimen. Een wereld die wacht om ontrafelt te worden. Zeldzame fossielen, verborgen kasteeltuinen en verwarmende thermale baden. Het zijn streken met bijzondere belevenissen en verborgen parels. Drie Nederlandse reisliefhebbers zijn op pad gestuurd om het beste wat de grensregio te bieden heeft te ontrafelen. Een weekendje weg met de bestemming onbekend. Volg hun avonturen en reis mee naar grensstreken vol goed bewaarde geheimen. Hou jij van verrassingen? Laat je inspireren.

Ga op geheim weekend weg met Lonneke en Marion

Je koffers zijn gepakt. Je hebt geen idee waar je heen gaat, maar een ding is zeker; het wordt puur genieten. Het fotografie- en blogduo Marion Stoffels en Lonneke Tubbing zei volmondig ‘ja!’ tegen deze uitnodiging voor een geheim weekendje weg. Een puzzel onthulde de coördinaten van hun bestemming: Graftshaft Bentheim. Benieuwd welke verborgen parels en unieke belevenissen Marion en Lonneke tijdens hun weekend ontdekten?

© Marion Stoffels

Je kijkt over het randje en ziet van bovenaf oude muren, cirkelvormige paden en adembenemende decors. Afdalend zet je je voeten stap voor stap langs het Bentheimer zandsteen naar beneden. Het ontstaan van het kasteel van Burcht Bentheim kent een bijzondere legende. Denk jij dat de duivel daar een rol in heeft gespeeld?

Ontrafel de geheimen
Wellness in Bad Iburg

Zoutwaterbaden, sauna’s en heilzame wandelingen in de natuur. Je neemt een plons in het geneeskrachtige mineraalwater en voelt je lichaam ontspannen. De kuuroord-traditie gaat al ver terug in de tijd, maar is nog steeds even populair. Je kan ze herkennen aan een bepaalde naam. Weet jij welke dat is?

Ervaar de ontspanning

In de verte zie je, tussen de groene bomen door, een prachtig huis tevoorschijn komen. Eenmaal binnen word je overdonderd door een walhalla van kunst. Prachtige schilderijen, tekeningen en sculpturen. Het is een feestje om hier te mogen zijn.

Bewonder de kunst

Terwijl je opmerkt dat het begint te schemeren, springen de gezellige lichtjes rondom het water aan. De stadsrondvaart neemt je mee langs oude kerken, lage bruggen en door mooie grachten. Ze noemen deze stad ook wel het Venetië van Duitsland.

Ontknoop de stad

De verborgen schatten van het verleden

Eeuwenoude gebouwen, middeleeuwse burchten en indrukwekkende kasteeltuinen. Terwijl je in de sporen van de Germanen en Romeinen treedt, ontdek je een streek boordevol verrassingen. Speuren naar fossielen in het natuurgebied of voetsporen bewonderen van de dinosauriërs. Het Osnabrückerland neemt je mee terug de oertijd in. Ontdek jij alle verborgen parels uit het heden en verleden?

De geheime parels van de stad

Terwijl je in de stad van Münster loopt, valt je oog op een smalle steeg. Het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan. De urban boetiekjes in de stad zijn omringd in een wereld vol geschiedenis. Het voelt als een schat die je gevonden hebt. Niets is zo fijn als in een oude stad door kleine steegjes dwalen.

© C. Fjnasch

Stap zelf in de voetsporen van onze 3 reisliefhebbers

Doe mee en win!

Afgelopen weken hebben 3 reisliefhebbers je meegenomen op een verrassingsweekend in het Geheim over de grens. Wil jij zelf deze geheimen ontrafelen? Doe dan mee met onze prijsvraag en wie weet win jij een weekendje weg naar keuze in één van de accommodaties waar onze reisliefhebbers ook hebben geslagen. Ga jij, net als Marion en Lonneke voor een heerlijk weekend puur genieten in het Künstlerhaus. Liever met het gezin op pad? Dan is een tripje naar het Vakantiepark Alfsee in het Osnabrücker Land perfect voor jou. Ben je een liefhebber van stedentrips, dan kun je kiezen voor een weekendje Osnabrück of Münster.

Wat moet je doen? Beantwoord de 3 vragen, vul het formulier in en wacht daarna rustig af.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.