© Marion Stoffels

Het geheim van puur genieten ontdekken

Een geheim weekendje weg

*telefoon gaat*. “Hoi Marion en Lonneke, Amanda hier van Honeyguide. Ik wil jullie graag een paar dagen weg sturen met jullie camera’s. Ik kan niet vertellen waar jullie heen gaan en wat jullie gaan doen. Lijkt jullie dit leuk?”. Wij kijken elkaar stomverbaasd aan en antwoorden beiden met “JA!”.

De puzzelstukken vallen langzaam in elkaar

We ontvangen een spannend pakketje met de post. Een puzzel? Als een gek maken we het doosje open en leggen we de puzzelstukjes in elkaar. Het is al vrij snel duidelijk dat het gaat om coördinaten. Vlug pakt één van ons een telefoon en opent Google Maps en belt de ander. “We gaan naar Duitsland!” We kregen één tipje van de sluier mee: trek sportieve kleding aan.

Dit is dan ook het enige wat we nog weten. De locatie waar we heen gaan heet Bad Bentheim en de exacte locatie wijst uit naar een parkeerplaats. Bad Bentheim ligt precies tussen ons in. Eenmaal gearriveerd worden we opgewacht door twee dames die ons gelijk een kopje koffie aanbieden. Ze leggen een blikje voor ons neer. We openen hem en zien allemaal envelopjes er in liggen. “Op elk kaartje staat wat jullie volgende activiteit zal zijn. Open ze dan ook één voor één.” Ze beginnen te gniffelen terwijl ze dit zeggen. “We kunnen ons goed voorstellen dat dit moeilijk voor jullie zal zijn! Grafschaft Bentheim zit vol bijzondere belevenissen voor jullie om te ontdekken.”

(De twee dames zijn van EUREGIO en houden zich voor het project ‘Geheim over de Grens’ bezig met het toerisme rondom de grens tussen Nederland en Duitsland. Voor hun is dit ook de eerste keer dat ze zo’n verassingstrip organiseren)

De verrassingen komen uit de lucht vallen

Het eerste envelopje wordt voor ons neergelegd. We lezen hem hardop voor en terwijl we dit doen schreeuwen we het uit. Dingen als “GAAN WE ABSEILEN?” of “IK WIST HET!” volgen elkaar in rap tempo op. Hoe tof, maar eng is dit?! Terwijl onze emoties in een paar seconden alle kanten op schieten moeten de twee dames tegenover ons hard lachen. “Succes!” roepen ze en voordat we het weten staan we met een gordel om ons middel bovenaan de toren van het kasteel in Bad Bentheim. Één voor één gingen we abseilend naar beneden begeleidend door Adventure King Outdoor. Wat een kick is dit zeg! En wat een geweldige start van onze trip. De adrenaline stroomt door ons lijf, maar we presteren het beide om twee keer naar beneden te gaan. Trots dat we waren!

Künstlerhaus am Mühlenberg

Bijkomend met een lekkere lunch openen we de tweede envelop. Er staat een adres op. Als twee nieuwsgierige aagjes rijden we er zo snel als we kunnen naar toe. 

Eenmaal aangekomen worden we warm verwelkomd door de eigenaar van het Künstlerhaus bij Mühlenberg. Een heerlijk huisje naast een monumentale molen met meerdere slaapkamers, houtkacheltje, sauna en een fijne grote tuin. We kunnen even kort op adem komen, maar het volgende envelopje zit al op zich te wachten. We openen hem en lezen dat we een privé yoga sessie krijgen van Atmungs Aktiv Yoga van Lisa. We zeggen gelijk tegen elkaar hoe blij we hiermee zijn. De juiste kleren hebben we al aan en we kunnen mooi even alle adrenaline uit ons lijf laten lopen. Lisa geeft een fijne sessie, haar stem brengt ons tot rust en we zijn weer helemaal bijgekomen. Bedankt Lisa!

© Marion Stoffels
© Marion Stoffels
© Marion Stoffels

Het derde envelopje vertelt ons dat we lekker gaan eten bij Pier99. Pier99 heeft een grote menukaart en niet te vergeten: heerlijke cocktails met uitzicht op het water.
Met onze magen vol maken we het vierde envelopje open. “Loop naar de pier” staat er op. We pakken onze spullen en mogen genieten van een moonlight boot tour begeleid door VVV Nordhorn. Zo wordt ons tijdens de tocht o.a. verteld tot waar de Vecht loopt en vanaf waar het Nordhorn-Almelo kanaal start. We genieten met een heerlijk drankje op de boot en kijken onze ogen uit. Tevens kunnen we het natuurlijk niet laten om de drone nog even de lucht in te gooien voor een prachtig overview shot van Nordhorn.

Wat een fantastische eerste dag is dit en wat een afsluiter! Eenmaal thuis duiken we snel ons nestje in en bedenken we voor het slapen gaan nog even kort wat ons morgen staat te wachten. Maarja, geen idee natuurlijk!

Even aarden…

We starten de dag met een heerlijk ontbijt dat we vanuit het Künstlerhaus bezorgd kregen. Verse broodjes en genoeg beleg. Met een kopje koffie in de handen openen we het vijfde envelopje. Er wordt ons verteld dat we richting het bos moeten rijden en dat we gaan Waldbaden. Dit is een meditatievorm in het bos gegeven door Sonja Heilemann. Terwijl we het bos inlopen wordt ons gevraagd stil te blijven en één te worden met het bos. Ruik de geuren, voel de bladeren en de ondergrond. De schoenen gingen daarom ook uit. Heerlijk! Met blote voeten lopen we vrij door het gras en kunnen we onze gedachtens de vrije  loop laten, totdat er op de klankschaal geslagen wordt en we weer bij elkaar komen. We lopen verder en krijgen nog de kans om ons alleen terug te trekken in het bos. We mogen een plek uitzoeken waar we ons fijn voelen en en het bos kunnen omarmen.
Helemaal zen ronden we de meditatie af. Het waldbaden​​​​​​​ heeft  verrassend effect en maakte ons helemaal rustig, zodat we volledig konden genieten van de stilte om ons heen. Als heerlijke afsluiter stond een picknick klaar met fijn uitzicht. 

Tijdens de picknick openen we de volgende envelop. “Jullie krijgen een beeldhouw workshop bij jullie overnachting locatie”. Super! Onze handen beginnen gelijk te jeuken! We mogen onze eigen steen uitzoeken en bedenken wat we er uit willen maken. We bewerken de steen met een slijptol. We kregen een veiligheidsbril op en na een paar keer uitproberen gaan we beiden hard aan de slag. Het is mooi hoe de vorm van de steen je kan begeleiden tot een resultaat. Trots als we zijn kijken we beiden naar ons eindresultaat en wordt ‘ie op een sokkel vastgelijmd.

We rekken ons even goed uit op de bank. Pakken wat drinken en kijken tevreden voor ons uit. Het laatste envelopje vertelt ons waar we vanavond nog uit gaan eten. We hebben een heerlijke avond bij Hotel Am Waldbad, waar we de dag nog met een lekker rood wijntje afsluiten.

© Marion Stoffels
© Marion Stoffels

Een warme afsluiter

We worden wakker terwijl we de regendruppels op het dak horen vallen. We hebben geen haast om onze overnachtingsplek te verlaten, dus hoe sluiten we deze trip beter af dan in een verwarmde sauna. Terwijl we in de sauna zitten blikken we terug op de afgelopen dagen. Wat hebben we allemaal toffe dingen gedaan en wat is de tijd toch snel gegaan. De Grafschaft Bentheim is een geweldige verrassing en verbazend dichtbij huis. We raden het anderen zeker aan om deze Duitse grenstreek eens te beleven. Met een grijns op ons gezicht zeggen we elkaar gedag en laten we Duitsland (voor nu) achter ons.

Zelf het geheim van puur genieten ontrafelen?

6 tips voor een ontspannen weekendje weg

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.