Heerlijk Haltern am See

Genieten in vakantiesfeer

Instant vakantiegevoel in Haltern am See

“Wat is het hier mooi!” Door de feeërieke binnenstad met historische panden, de tastbare geschiedenis die tot aan de Romeinen gaat, de omringende natuur en de ligging aan een mooi groot meer krijg je direct een vakantiegevoel over je als je in Haltern am See bent. Maak een rondvaart, huur een bootje of  proef de vakantiesfeer vanaf een terrasje.

Een topdag. Voor iedereen.

Ga met je kinderen naar speelpark Kettelerhof in Haltern am See en gelukkige gezichten zijn gegarandeerd. Er is zo veel leuks te beleven. Je komt ogen en tijd tekort. Glijden, rijden, springen, klimmen, schommelen, dieren aaien of natuuronderzoeker worden... De jongsten vinden het sprookjesbos helemaal geweldig.

,,Ik wil nog niet naar huis...”
© Münsterland e.V.
© Yvette Bosch

Volop vermaak aan de Halterner Stausee

De Halterner Stausee heeft grote aantrekkingskracht op recreanten. Je kan er zwemmen, varen, een rondvaart doen, wandelen en fietsen. Ook zijn er meerdere terrasjes. Voor het ultieme vakantiegevoel huur je een strandkorb!

© Rolf Behlert

Hohe Mark herbergt van alles

Natuurpark Hohe Mark is niet alleen een uitgestrekt parklandschap met bossen, natte en droge heide en de beroemde wilde paardenkudde van Dülmen. In het park zijn ook waterkastelen, oude stadjes, kronkelende rivieren, klimbossen en de Halterner See. Bezoek vooral ook het bezoekerscentrum met natuurlijke speeltuin bij het kasteel van Raesfeld.

© Münster Marketing
-

Bootje varen, altijd leuk

,,Wat doen we vandaag? Kanoën of waterfietsen?” ,,Misschien wel allebei!” De Halterner Stausee verkennen doe je het best per boot. Bij Meilenbrock kies je uit waterfietsen, roeiboten en kajaks en toerkano’s. Vraag de medewerkers gerust om toeristische tips. Bootje varen, dat vindt iedereen leuk.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.