Naturpark Hohe Mark Route

In een oogopslag

  • 307,89 km
  • 19 uren 54 minuten
  • 144 m
  • 14 m

Ken je nog die prentenboeken van vroeger? Die prachtige plaatjes van vriendelijk glooiende heuvels, door bomen omzoomde weides, oude boerenhoeves en dorpjes met een kerktoren in het midden? Zou het niet mooi zijn om daar eens rond te kunnen fietsen? Dat kan! Die plaatjes komen namelijk niet voort uit de fantasie van een creatieve tekenaar – het zijn gewoon waarheidsgetrouwe afbeeldingen van de Hohe Mark!

Landschap uit kinderdromen

In het uitgestrekte gebied van natuurpark Hohe Mark in het westelijke Münsterland waan je je echt in het landschap van je kinderdromen. Geurige bloemenweides,  groene velden met in de verte een kasteel, oude loofbossen, mysterieus veen – hier blijft geen wens onvervuld. Op de nieuwe Natuurpark Hohe Mark fietsroute fiets je als een ware koning door deze idyllische en gastvrije streek.

Pitstop aan het water

De Hohe Mark ligt in het zuidwestelijke deel van het Münsterland en loopt door tot aan het Ruhrgebied en de Niederrhein. Een ideale regio om op de fiets te ontdekken. Niet alleen het landschap herinnert hier aan oude prentenboeken, ook de vele bijzondere bouwwerken dragen bij aan de schoonheid van dit gebied. Er zijn kastelen – van elegant waterslot tot strenge burcht -, monumentale boerderijen en sprookjesachtige watermolens. De fietsroute leidt je in verschillende etappes door de streek. Onderweg zijn de verleidingen om af te stappen groot. Wat dacht je van een gezellige pitstop aan het water in het sfeervolle Haltern am See? Wie hier een plekje gevonden heeft op een fijn terras, staat niet zo snel meer op…

Superieur fietsen

Door een duidelijke indeling in dagetappes kun je prima je eigen route plannen. Een dagje fietsen? Een lang weekend? Of neem je lekker de tijd voor de talloze bezienswaardigheden onderweg en trek je voor de hele ronde – 308 km – gewoon een week uit? Wat je wens ook is, je fietst op de Naturpark Hohe Mark Route altijd superieur; top bewegwijzering, goede fietspaden en vooral een adembenemend mooi landschap!

Arrangement

Fiets de Naturpark Hohe Mark-Route tot aan de oevers van de Rijn, dwars door het prentenboeklandschap van het Münsterland. Door het volledig verzorgde arrangement hoef je niets anders te doen dan je koffer en je fiets te pakken en naar Naturpark Hohe Mark – Westmünsterland te komen. Tot gauw!

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.