Hohe Mark Steig: etappe 4

In een oogopslag

  • Start: Bahnhof Lembeck
  • Eindpunt: Haltern am See
  • moeilijk
  • 23,44 km
  • 5 uren 58 minuten
  • 154 m
  • 44 m

Panorama belevenissen en boven het dak van het bosDompel je onder in bizarre jeneverbeslandschappen met kleine en grote ontdekkingen; idyllische weidelandschappen en bossen zover het oog reikt.

Jouw beleveniswandeling op de Hohe Mark Steig voert je via de toegangsweg eerst door het Münsterland "Herrlichkeit Lembeck". Een heel mooi stadje!
Je loopt door lanen, langs de rand van het bos en van daaruit het bos in. Genoeg bos om in te duiken en diep adem te halen. Geniet van de stilte en de ontspanning die het bos je biedt.

Als je het bos verlaat, wachten oude lanen op je. In de schaduw passeer je het kleine stationnetje van het dorp in de richting van Midlicher Mühle. Ooit gebouwd als graanmolen, is het slechts een korte wandeling vanaf het pad langs de beek Midlicher Bach, die is ingebed in het weidedal aan de Beck, een landschappelijk juweeltje. Mooi en ideaal voor een korte vakantie.

Terug op het pad, voert het je door het bos en dicht bij het Biologisch Station van het district Recklinghausen (boerderij Punsmann). De locatie is uniek! Je moet zeker een kijkje nemen in de tuin van de boerderij.

Jouw volgende bestemming is de Galgenberg brandtoren. Je hebt een prachtig panorama vanaf het uitkijkplatform van de toren. Haal diep adem, laat het landschap op je inwerken en geniet van het prachtige uitzicht.

De wandeling gaat door! Onderweg passeer je het wildpark Granat, volg je de Hohe Mark Steig langs de telecommunicatietoren Haltern/Hohe Mark en bereik je vervolgens een echt natuurjuweel: de Holtwicker Wacholderheide. Het landschap is prachtig en wonderlijk bizar. Zandpaden leidenjeu door de habitat van vele zeldzame soorten. Dit jeneverbeslandschap is een van de laatste grotere gebieden met een gesloten opstand in het hele Münsterland!

En er is nog iets: wees voorzichtig met het gevoelige karakter van de jeneverbesheide en verlaat het pad niet, want de boomleeuwerik broedt hier en reageert zeer gevoelig op bezoekers.

Op sommige dagen kun je hier zelfs een heideboer zien. Misschien kan hij je iets vertellen over het landschap.

Langs zanderige bospaden in de schaduw van oude bomen ga je naar het einde van deze etappe door de Hohe Mark. Bos zo ver als het oog kan zien.

Het pad leid je rechtstreeks naar de oude Hanzestad Haltern am See. Stel je voor: Hier bevind je je aan de noordelijke rand van het Ruhrgebied en tegelijkertijd aan de zuidelijke rand van het Münsterland, ingebed in het natuurpark Hohe Mark.

Rondom de stad ligt een uniek merenlandschap met rivieren en kanalen - ideaal voor toekomstige uitstapjes. Waarom blijf je niet een tijdje in het mooie stadje aan het meer met zijn pittoreske wijken, geniet van het einde van uw wandeltocht en neem plaats in de plaatselijke gastronomie.

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.