Hohe Mark Steig: etappe 3

In een oogopslag

  • Start: Altschermbeck
  • Eindpunt: Dorsten Lembeck
  • medium
  • 18,69 km
  • 4 uren 35 minuten
  • 76 m
  • 42 m

Door het hertengebied van de Üfter Mark naar het MünsterlandBeleef het hertengebied in de Üfter Mark; ontdek heidevelden en beekjes; geniet van het indrukwekkende uitzicht op kasteel Lembeck. Heb je zin in een etappe met duinen, bossen en uitzicht op een kasteel? Dan is dit de tour voor jou.

De toegangsweg tot de route loopt door het midden van Altschermbeck en het dorp uit. Een kleine omweg op het pad naar rechts en je bent al in het bos - in het hertengebied van de Üfter Mark.

Dat kan heel spannend zijn, want met een beetje geluk zie je de koning van de bossen - misschien tijdens je wandeling door het beboste gebied van de Üfter Mark, of vanaf de uitkijkpost op de Rhader Weg, die je een wijds uitzicht biedt.

Je gaat afwisselend over zachte bospaden, langs weilanden, door open plekken in de richting van de Witte Berge en de Deutense heide. De stuifduinen, de zogenaamde "Witte Berge" en het Deuten Moor vertegenwoordigen een vegetatie die niet gevarieerder zou kunnen zijn: Dennen, berken, eiken, zandpaden en de geur van naaldbomen, die vooral op warme zomerdagen intens is - een betoverend landschap.
Adem de heerlijke sfeer in, neem ruim de tijd om ervan te genieten voor je verder gaat. Nog een kort stukje door het bos en dan loop je over de Rhader Mühlenbach, die met zijn uitstekende waterkwaliteit een welkome verfrissing is en een goede gelegenheid voor een rustpauze.

De beek wordt grotendeels gevoed door water uit de Hohe Mark. Dit betekent dat het water lekker koel is en rijk aan zuurstof, zelfs in hoogzomer. Zeldzame soorten zoals de rivierprik en de rivierprik leven hier nog.

Een laan leidt je verder door het landschap. Bij het herdenkingskruis ga je het bos weer in. Het bosgebied omringt het kasteel van Lembeck en jouw pad zal je erheen leiden. Er overheen. Wanneer de bomen uitdunnen en een kleine laan vormen, kun je een glimp opvangen van het imposante kasteel. Het is een van de mooiste waterburchten in het Münsterland. Het werd ooit gebouwd door een onbekende bouwmeester aan het eind van de 17e eeuw. In de prachtige tuin staan meer dan 250 verschillende rododendrons en azalea's, die het kasteel in een enorme zee van bloesem veranderen wanneer het in bloei staat. Een korte omweg naar het kasteel is de moeite waard, het verwelkomt elke bezoeker met een fantastisch decor.

Jouw wandeling op deze bewogen etappe loopt ten einde en een laan leid je naar het idyllische dorpje Lembeck.

Misschien wil je jouw wandeling op de Hohe Mark Steig afsluiten met een korte rustpauze? Of loop naar station Dorsten-Lembeck, waar deze etappe eindigt...

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.