Hohe Mark Steig: etappe 1

In een oogopslag

  • Start: Wesel
  • Eindpunt: Bärenschleuse
  • moeilijk
  • 23,40 km
  • 5 uren 43 minuten
  • 39 m
  • 15 m

Juwelen rond de Hanzestad Wesel aan de RijnWandel langs de Auesee en de Rheinaue; ontdek een juweel van natuur en zeldzame diersoorten.

Beleef de sprookjesachtige Niederrhein: weidse landschappen, knoestige knotwilgen, sappig groene Rijnweiden, schilderachtige uiterwaardenlandschappen - het uitzicht tot aan de horizon.

De route voert je langs de Rijn en de jachthaven naar het eerste hoogtepunt van jouw tocht: het Auesee-meer in Wesel. Een wandeling op de Hohe Mark Steig kon nauwelijks een beter begin hebben. Telkens weer kun je een blik werpen op het meer en genieten van het uitzicht. Geniet er nog maar even van!

Dan verder met het mooie uitzicht en door de Rijnweiden. Hier heb je een fascinerend panoramisch uitzicht op het weidse groen en de armen van de Oude Rijn.

Wat nu volgt is een echte verandering van perspectief, want het pad leid je door het bos naar Schloss Diersfordt. Deze zeer idyllische route biedt de mogelijkheid om een korte pauze in te lassen, de omgeving te verkennen, of een omweg te maken naar de Diersfordter Waldsee, die vlakbij ligt.


En het blijft spannend tijdens deze wandeling:

De volgende verrassing is een heidelandschap in het Diersfordter Wald: het Große Veen. Een complex van open duinen, heidevelden, dennen en eikenbossen. Een echt juweeltje. De heikikker en zeldzame plantensoorten zoals de zonnedauw of het wollegras voelen zich hier thuis. Gedeeltelijk over zandpaden en houten promenades slingert de route door het unieke en onvermoede heidelandschap verder naar de Stemkens Heide, die wordt gekenmerkt door binnenduinen, zandige droge graslanden en zandheidevelden.

Een ander verborgen juweel wacht op je, charmant gelegen en omringd door beboste duinen: de dromerige heidevijver "Schwarzes Wasser". Het is het oudste natuurreservaat van Wesel!

Over smalle paden, door hoge gemengde eiken- en dennenbossen, leidt de route je door het Diersfordter Wald en vervolgens naar Blumenkamp, een rustige landelijke wijk van Wesel. Het laatste deel voert langs de Issel en naar het eindpunt van deze etappe op de Hohe Mark Steig, naar het cultuurmonument "Die Bärenschleuse".

Wat een avontuurlijke wandeling! Misschien ga je gewoon verder wandelen op de Hohe Mark Steig.

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.