© S. Plake

Actief Ibbenbüren

Hoog in het Münsterland

Vakantieparadijs net over de grens

Tussen het Teutoburgerwoud en het Schafberg-plateau ligt de stad Ibbenbüren, hoog in het Münsterland. Hier ontdek je ware schatten; idyllische bossen, spectaculaire rotsformaties, een uitgebreid aanbod aan activiteiten en niet te vergeten een levendige stad met volop mogelijkheden om te winkelen en sprookjesachtige vakwerkhuizen uit zandsteen. En toch – geloof het of niet – ligt Ibbenbüren vlakbij Nederland; op dit idyllische stukje aarde krijg je vanzelf het vakantiegevoel. De natuur rond de stad is niets minder dan een paradijs voor wandelaars. Op de prachtige wandelpaden van bijvoorbeeld de Hermannshöhen geniet je van mooie – en verre! – uitzichten.

Volop fietsplezier in Ibbenbüren

Ibbenbüren is een waar paradijs voor fietsers, dankzij het goed bewegwijzerde fietspadensysteem van het Münsterland. 100-Schlösser-Route, Töddenland-Radweg, Hase-Ems-Tour –  het centrum van het Tecklenburger Land is verbonden met vele bekende fietsroutes. Verschillende genummerde routes, variërend van 20 – 40 km, worden aanbevolen als dagtocht. Deze regio geldt dan ook als een bijzondere tip voor afwisselende tochten tussen het Teutoburger Wald en het Osnabrücker Land, en dan niet in de laatste plaats vanwege de spannende bestemmingen.

Ontek magische rotspartijen

De rondwandelingen van de “Teutoschleifen” zijn razend populair en de mystieke zandsteenrotsen, het beroemde natuurmonument Dörenther Klippen, hebben een magische aantrekkingskracht.

© S. Plake

Wat te doen in Ibbenbüren?

Actief bezig zijn- dat kan op vele manieren. Leef je bijvoorbeeld uit in het schitterend gelegen klimbos; niet alleen een uitdaging voor kinderen en beginners maar ook voor echte Tarzans! Wat dacht je van rodelen op de zomerrodelbaan of een bezoek aan NaturaGart waar je kunt duiken in het onderwaterpark en het grootste koudwateraquarium van Duitsland kunt bewonderen?

Als we het al over water hebben, dan moet je ook eens een bezoekje brengen aan het Aaseebad Ibbenbüren. Dit zwembad heeft voor ieder wat wils en er is dus zowel een golfslagbad als een verwarmd buitenbad, zodat je ook in de winter lekker buiten kunt zwemmen! Ook het strand aan de Aasee, met zijn typische strandsfeer mag je niet missen. Of bezoek je liever botanische tuinen? Ook dat kan in Ibbenbüren.

Dagje Ibbenbüren met kids

Ook met kinderen valt er in Ibbenbüren genoeg te ontdekken.

Zoef de heuvel af bij Zomerrodelbaan Ibbenbüren

en beleef magische avonturen in het sprookjesbos

Zoek je het graag hogerop?

Kom klimmen in het Klimbos Ibbenbüren!

Even bijkomen en genieten van een heerlijke picknick

Op het Aaseeligbed beleef je een picknick op het water.

© Münsterland e.V. - R. Dombrowski

Bijzondere evenementen

Ibbenbüren heeft een levendige binnenstad met veel leuke cafés en restaurants; perfect voor een avondje uit. Deze druk bezochte stad heeft bovendien een goed gevulde evenementenkalender. Tijdens de zomervakantie wordt bijvoorbeeld tot half augustus elke zaterdag in het centrum van Ibbenbüren een kunstnijverheidsmarkt gehouden. Andere evenementen zijn het herfstfestival “Tolle Knolle” en in de wintermaanden “Ibbenbüren on ice”, het coolste ijsspektakel in Münsterland.

Geniet van heerlijke streekproducten

Op dit rijkbedeelde land groeit veel lekkers. Kom zelf de smaken van de streek proeven bij Hof Löbke. Bij deze boerderij vind je originele streekproducten in een authentieke sfeer.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.