Ontdek veelzijdig Ibbenbüren

Rotsformaties, rodelen en meer

Ibbenbüren is meer dan bijzonder

Maak kennis met Ibbenbüren, een veelzijdige stad in in de grensregio. Ontdek de mystieke zandrotsformaties, de Dörenther Klippen, rodel van de zomerbaan, volg een van de bekendste wandelroutes, de Teutoschleifen, duik letterlijk diep onder in het grootste koudwateraqarium van Duitsland of bezoek het golfslagbad. En er is meer… Ontdek Ibbenbüren zelf. Veel plezier!

Ibbenbüren: perfect met kinderen

Zin in een leuk dagje uit met de kinderen? Kom naar Ibbenbüren in de grensregio. Gaan jullie rodelen op de zomerrodelbaan waar ook een sprookjesbos bij is of liever klimmen in het geweldige klimbos waar bijna 150 klimelementen wachten om overwonnen te worden?

,Ik heb er zin in, mama!”

 

Kasteel Iburg

Bad Iburg

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH

Theater Osnabrück

Osnabrück

© CC-BY-NC-SA | Theater_Innenansicht_(c)Piepenbrock

Kasteel Iburg

Bad Iburg

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH

Theater Osnabrück

Osnabrück

© CC-BY-NC-SA | Theater_Innenansicht_(c)Piepenbrock

Fiets- en wandelplezier rond Ibbenbüren

Hou je van fietsen? Kijk dan eens naar de 100-Schlösser-Route of de Hase-Ems-Tour. Liever wandelen? Er zijn prachtige wandelpaden, bijvoorbeeld op de Hermannshöhen, een van de Top Trails of Germany.

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Klik dan op onderstaande knop en ontdek meer fiets- en wandelroutes in de Duitse grensstreek.

Ibbenbürens beste plekjes

In Ibbenbüren is veel moois te zien. Kan je geen keuze maken? Wat denk je van de mystieke zandsteenrotsen, van de Dörenther Klippen, een duik in het verwarmde buitenbad van het Aaseebad, klimmen in het klimbos of rodelen van de zomerrodelbaan. Ga niet gelijk terug maar overnacht, bijvoorbeeld in wellnesshotel Leugermann.