Ahaus

Slenterstad met zichtbare historie

Van winkelcentrum naar waterburcht

In Ahaus slenter je binnen enkele minuten vanuit het gezellige centrum naar de trots van de stad: de eeuwenoude waterburcht, schloß Ahaus. In het centrum wacht een grote hoeveelheid en diversiteit aan winkels op ontdekking. Liever wandelen of fietsen? Het landelijk gebied rondom Ahaus, met onder meer het bekende Witte Venn is voor iedereen een indrukwekkend uitje. 

"Wat is het mooi, mama!"

Het Witte Venn doet wat met je

Grensbeleving in optima forma: het Witte Venn, ofwel het Witte veen, kan je rechtstreeks vanuit Haaksbergen inlopen of infietsen. Het oude natuur- en cultuurlandschap dat zich kenmerkt door vochtige en droge heidelandschappen met donkere moeraspoelen is ideaal voor wandelingen en fietstochten. Al je zintuigen worden geprikkeld. Net als je fantasie:

,,Werd hier vroeger echt gesmokkeld?”
© Philipp Foelting

Winkelplezier in Ahaus

Over de grens zijn de winkels vaak net wat anders. Geniet van het veelzijdige winkelaanbod van Ahaus. Uitgeshopt of een kleine pauze? Neem een Kaffee und Kuchen op een van de vele terrasjes.

Zwemparadijs met buitengolfslagbad

Op nog geen half uur rijden van Haaksbergen ligt zwemparadijs AquAHaus. Het zwembad heeft een ruim binnenbad met een peuterbad en vier badenbaden waaronder een peuterbad én een golfslagbad. Als de bel gaat, begint de actie. ,,Ik vind het wel een beetje spannend, mama!”.  Veel plezier voor een klein prijsje.

Een dagje op stap in Ahaus

Wandelen door het kasteelpark van Kasteel Ahaus

Bekijk kasteel Ahaus van dichtbij. Het kasteelpark is vrij toegankelijk.

© Philipp Foelting

Het Witte Venn is spannend en bijzonder

Spannende smokkelpaden en bijzondere flora en fauna in heidegebied Witte Venn.

Intens kerst beleven in Ahaus

Dompel jezelf en je gezin in de kerstsfeer van Ahaus. Op een steenworp van de grens duik je in een magische wereld met kerstmarkten, glühwein, kleurrijke verlichting en een schaatsbaan. De geuren, de kleuren, de kerstbomen, de smaken en de mensen maken een bezoekje aan Ahaus in kersttijd een echte belevenis.

Alle evenementen in Ahaus op een rij

 

Nog niet gevonden wat je zocht? Klik dan op onderstaande knop en ontdek meer evenementen in Ahaus.

-

Ahaus op de kaart

Wil je genieten van een heerlijk verblijf in Ahaus? Hieronder vind je de beste tips voor leuke uitstapjes, fraaie bezienswaardigheden en toffe evenementen in Ahaus en omgeving. 's Avonds plof je in een heerlijk bed in één van de hotels in de stad.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.