© joriekephilippifotografie, Jorieke-Philippi

Verrassend winkelen in Ahaus

De volumeknop gaat op 20 en ik draai de raampjes open wanneer ik samen met Jorieke over de landweggetjes slinger richting Zwillbrock, Vreden en Ahaus. Het voelt als een mini-roadtrip en de route is prachtig groen. Fijn! Ons dagje uit naar Ahaus in Duitsland is begonnen!

Welkom in Ahaus, Duitsland

Na 40 minuutjes rijden we Ahaus in en draaien we vanaf de hoofdweg een parkeerplaats op waar we het laatste plekje bemachtigen. Wanneer ik wil betalen kan ik m’n geluk niet op. Maar 0,10 cent (!) per half uur. Daar kunnen ze in Nederland nog iets van leren. Helaas pakt het apparaat m’n kaart niet en we hebben geen muntgeld bij ons. Een vriendelijke dame komt ons helpen. ‘Als je hier de hoek om gaat, heb je nog een hele grote parkeerplaats,’ legt ze uit. Nog beter. We verplaatsen m’n auto naar de Frauenstrasse (alsof het zo heeft moeten zijn) en lopen het centrum in. De geur van warme broodjes komt ons al tegemoet. Het is nog vroeg maar het is al druk op de terrassen en er wordt volop gegeten. Welkom in Duitsland.

Winkelen in Ahaus

We komen om te shoppen en lopen één van de vele schoenenwinkels binnen. Ik ben verrast door het grote aanbod. Onwijs veel toffe, stoere boots. Het is dat ik weer een reis op de planning heb en daar eigenlijk geen nieuwe schoenen voor kan gebruiken, maar ik kan het niet laten om wat schoenen te passen. We besluiten even verder te kijken en wandelen een leder-winkel binnen. Als fanatiek reiziger snuffel ik altijd graag even tussen de koffers en tassen. Er staan onwijs veel leuke koffers tussen en het valt me op dat de prijzen hier aanzienlijk lager liggen dan in Nederland. Dit is wel even iets om te onthouden als ik nog eens een nieuwe koffer nodig heb.

Gemoedelijk winkelen in Ahaus

Ondertussen is het buiten gaan regenen en waaien. Gelukkig hangt de nieuwe najaarscollectie in de winkels. Mutsen, sjaals, truien. We lopen lekker te neuzen maar krijgen honger van al het winkelen. We besluiten terug te gaan naar de warme bakker maar komen onderweg langs een cafeetje waar ze flamküchen serveren. Deze zien er zo lekker uit, dat we besluiten hier plaats te nemen. Het is onwijs druk voor zo’n onstuimige dag. Het loopt in en uit met verregende mensen en de sfeer is lekker gemoedelijk. Ik ga voor de flamkuchen mit zwiebelen und speck. Ganz lekkah! Geen betere manier om de dag af te sluiten dan met goed eten.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.