© Anne

Wildpark Anholter Schweiz: Spanning in een wildpark in Duitsland:

Een bericht in de media over een ontsnapte wolf in Biotopwildpark Anholter Schweiz trekt mijn aandacht. Een wildpark in Zwitserse stijl net over de Duitse grens bij Anholt? Waarom heb ik daar nog nooit van gehoord?

Dagje uit naar Wildpark Anholter Schweiz

De eerstvolgende vrije dag rijd ik  met Floortje en Max naar de Wildpark Anholter Schweiz. We vallen meteen met onze neus in de boter; er is vandaag een roofvogelshow! De vogels zijn indrukwekkend en de valkenier neemt alle tijd voor kinderen. Floortje meldt zich zelfs aan als vrijwilliger.
Naar de link van het wildpark met Zwitserland hoeven we niet lang te zoeken. Het hart van dit wildpark in Duitsland is namelijk een nabootsing van het Zwitserse Vierwoudstedenmeer. Een prachtig Zwitsers huisje staat te stralen op een eilandje in het meer. Geflankeerd door miniatuur bergtoppen – met origineel Zwitserse rotsen. Hoe hebben ze die honderd jaar geleden in hemelsnaam hiernaartoe weten te krijgen?

Zwitserland aan de grens

Het is een wonderschoon decor en allemaal ter herinnering aan de huwelijksreis in 1893 van vorst Leopold zu Salm-Salm, heer van kasteel Anholt. In het romantische chalet is het gezellig maar we kiezen toch voor het terras. Wat een ongelooflijk mooi plekje zo dichtbij huis! De besneeuwde bergtoppen denken we er moeiteloos bij…

Op expeditie door het bos

Dit wildpark in Duitsland blijkt enorm uitgestrekt; je loopt hier door een prachtig, bosrijk landschap. De dieren hebben riante verblijven die mooi zijn geïntegreerd in de natuur. Max heeft vandaag een missie; hij wil alle dieren zien. En dus houdt hij zich streng aan de plattegrond en samen ontdekken we het park alsof het een militaire expeditie is. En zijn aanpak blijkt nuttig want vandaag kom ik voor het eerst(?!) in mijn leven oog in oog te staan met een echte das!

Wildpark in Duitsland: Sneeuwuilen en het Grootste Gewei Ooit

De kinderen staan ademloos bij de hekken. Bij een grote open vlakte in het bos ontdekken we rendieren – in combinatie met de frisse dennengeur is het ineens kerst. Max is enorm gefascineerd door het reusachtige gewei van een rendier op leeftijd. Bijzonder om de dieren in alle rust te kunnen observeren.

We ontdekken o.a. wilde katten (groot!), kraagberen, sprookjesachtige sneeuwuilen, fretten en een paar assertieve ezels. We hebben ongemerkt een fikse wandeling gemaakt en zijn nu wel toe aan een “heiße Schoggi”.

Biotopwildpark Anholter Schweiz: Wij komen terug!

Wat een mooi en leuk park is dit; hier zie je dieren die je niet ziet in een normale dierentuin maar die je in het echt òòk niet ziet – en dat terwijl ze toch vlakbij ons leven. Een bezoek aan het Biotopwildpark Anholter Schweiz is niets minder dan een safari door Europa! Moe en tevreden rijden we naar huis. Het adres laat ik staan in de navigatie – binnenkort gaan we weer.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.