© Yvette Bosch

Geweldige musea voor kinderen

Leuk leren in kindvriendelijke musea

Leren is leuk!

Leren is leuk. En al helemaal in de Duitse musea in het grensgebied die speciaal gericht zijn op kinderen. Of het nu over auto’s, de bronstijd, de romeinen, het boerenleven, water, muziek of de natuur gaat. Er is altijd een leuk museum voor iedereen.  Een museum saai? Niet deze museums! In deze Duitse musea leren kinderen op een leuke manier manier.

Verdiep je in de Varusslag

In het jaar 9 na Christus lokte de Germaan Armanius (‘Hermann’) drie Romeinse legioenen, aangevoerd door Publius Quintilius, in een hinderlaag en versloeg ze. Dat gebeurde allemaal aan de rand van het Teutoburgerwald, bij Kalkriese. In Museum Kalkriese kom je alles te weten over deze grote historische slag. ,,Spannend, mama!”

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Burcht Bentheim is indrukwekkend

In Bad Bentheim staat een kolossale burcht. De burcht is duidelijk gebouwd om te beschermen: stevig ommuurd en strategisch op hoogte gelegen. Je kan de burcht gedeeltelijk bezoeken. Soms ook met gids.

© Klaus Erzmann

Auto’s, auto’s, auto’s…

Als je van auto’s houdt, móet je wel naar Automuseum Melle. In een oude meubelfabriek staan meer tweehonderd bijzondere oldtimers uit verschillende jaren glanzend klaar om bewonderd te worden. Automuseum Melle is een garage vol herinneringen. Ook leuk als je geen autofanaat bent. Al eens een elektrische auto uit 1899 gezien?

Leven als in de bronstijd

Hoe leefden mensen in de bronstijd, duizenden jaren geleden? Dat ervaar je in museum Bronzezeithof in Uelsen. Voor even leef je zelf in de bronstijd en zie je hoe mensen in de bronstijd werkten, hoe ze voor hun dieren zorgden en ervaar hoe de rechtbank het leven in die tijd was.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.