© maud

De leukste tips voor een dagje uit in het sprookjesachtige Bad Bentheim

Bad Bentheim is misschien wel een van de mooiste stadjes over de Duitse grens. Midden in dit kleine stadje vind je een prachtig kasteel en dat zorgt voor een sprookjesachtige sfeer in Bad Bentheim. Maar behalve een bezoekje brengen aan het kasteel zijn er nog veel meer leuke dingen te doen. Bad Bentheim is een perfecte plek voor een dagje uit.

Bezoek Burg Bentheim

Eerlijk is eerlijk, een bezoekje aan het kasteel, Burg Bentheim, mag natuurlijk niet ontbreken. Of je nou met of zonder kinderen naar Bad Bentheim gaat, een bezoekje aan het kasteel is voor iedereen zeer indrukwekkend. Je kunt hier voor een kleine vergoeding naar binnen op je eigen initiatief of onder begeleiding van een gids. Vanaf de kasteelmuren (waar je overheen kunt wandelen) heb je prachtige uitzichten en je kunt ook verschillende kamers bezichtigen. Helaas kun je niet het hele kasteel zien, want het kasteel is nog altijd bewoond. Hoe gaaf is dat!?

Picknicken in het stadspark van Bad Bentheim

Achter het kasteel ligt een mooi groen park met veel gras, leuke bankjes en een fontein. Koop heerlijke broodjes bij een van de Duitse bakkers (altijd goed!) en plof daarna lekker in het park.
Extra leuk: achter het park vind je een leuke speeltuin waar voor de kinderen van alles te doen is.
Burg-bentheim-speeltuin-meisje-zand-zonnig-©Maud.jpgBurg-bentheim-speeltuin-meisje-zand-zonnig-©Maud.jpg

Actief in het Bentheimer Wald

Het Bentheimer Wald ligt ten noorden van het kleine plaatsje en is een perfecte plek voor een uitgebreide wandeling. Je vindt hier andere speurtochten, grote zandrotsen, een belevenispad voor kinderen en verschillende wandel- en fietsroutes.

Relaxen bij Bentheimer Mineral Therme of zwemmen bij het Badepark

Heb je geen zin om veel te ondernemen, maar juist om lekker te relaxen? Dan ben je bij Bentheimer Mineral Therma aan het juiste adres, bij deze wellness vind je diverse sauna’s, stoombaden, ontspanningsruimtes, muzikale waterwerelden en kun je ook mee doen aan aqua-fitness.

Uiteraard kun je ook terecht bij Badepark Bentheim om te zwemmen. Badepark Bentheim is een echt familiezwembad, het is er overzichtelijk en compact en er is van alles te doen. Van peuterbad tot glijbaan en van binnenbad tot buitenbad. Vermaak voor iedere leeftijd!
badepark-bad-bentheim-zwembad-kinderen-water-spelen-©Maud.jpgbadepark-bad-bentheim-zwembad-kinderen-water-spelen-©Maud.jpg

Bezoek het Zandsteenmuseum

Bad Bentheim staat bekend om de Bentheimer zandstenen. Wanneer je door dit kleine stadje loopt, zie je ze vrijwel overal. Maar niet alleen in Bad Bentheim, ook overal in de omgeving van Bad Bentheim vind je deze stenen terug. Ter decoratie in de tuin bijvoorbeeld, maar er zijn ook heel veel kerken mee gebouwd. In het Zandsteenmuseum vind je veel interessante informatie over deze steensoort.

Diverse leuke en gezellige evenementen in Bad Bentheim

Niet voor niks is Bad Bentheim een plekje waar jaarlijkse vele toeristen komen, het is gewoon een ontzettend gezellig stadje. In dit stadje worden ook regelmatig evenementen georganiseerd. In het voorjaar (mei) kun je een kijkje nemen bij De Ridderspelen, in december wordt er altijd een gezellige kerstmarkt georganiseerd en ieder jaar wordt er een fietsevenement georganiseerd “Grafschafter Anfietsen”.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.