© Touristinformation Bad Bentheim

Kerstmarkt in Bad Bentheim 2022

Authentieke belevenis

Volop keus uit traditionele handwerkartikelen

2 t/m 4 december

De donkere dagen voor kerst worden in de Duitse grensstreek per traditie verlicht door sfeervolle kerstmarkten. De kerstmarkt in het ‘bergstadje’ Bad Bentheim is niet alleen een van de gezelligste, het evenement is ook uniek. Bad Bentheim houdt namelijk vast aan de traditie dat de speelse houten huisjes van de kerstmarkt alleen gebruikt mogen worden voor traditionele handwerkartikelen. De kerstmarkt in Bad Bentheim wil graag authentiek blijven.

Kerst in de schaduw van de burcht

Op de Herrenberg in de schaduw van de majestueuze burcht van Bad Bentheim staan in totaal zo’n 50 kramen. Allemaal ondergebracht in die typische houten huisjes, die de kerstmarkt zo zijn eigen gezicht geven. Het sinterklaasfeest hebben de Duitse buren ook in hun hart gesloten.

De Goede Sint maakt met zijn zwarte piet (Knecht Ruprecht) zaterdagmiddag een rondgang door het stadje. Volgens goed gebruik vindt dan ook het traditionele knobelen plaats. Voor kinderen is er op de kerstmarkt uiteraard ook het nodige te doen.

Logeren in Bad Bentheim

Op zoek naar een geschikte verblijfsmogelijkheid voor tijdens de kerstmarkt in Bad Bentheim? Bekijk dan het aanbod en boek jouw favoriete accommodatie!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.