Botanische Tuin Münster

In een oogopslag

De botanische tuin van de Wilhelms-Universität zu Münster is de groene oase van de stad. Het terrein ligt aan de rand van het stadscentrum en is veel meer dan alleen een wetenschappelijke instelling. Tuinliefhebbers genieten van het overvloedige groen, de bijzondere planten en de rust op het universiteitsterrein van Schloss Münster.

Informatie over de rondleiding

De botanische tuin in het kasteelpark van Münster kan het hele jaar door worden bezocht, ook op feestdagen tijdens de openingsuren. De toegang is gratis.

Een rondleiding is ook mogelijk.

Informatie over de geschiedenis

De botanische tuin werd al in 1803 in Münster gesticht. De oudste collectie is het Alpinum, dat in 1823 werd opgericht. Vandaag zijn er in totaal 23 thematuinen in de Botanische Tuin, waaronder de tast- en ruiktuin, het grote Tropische Huis en de Oranjerie. Op de voorgrond van de ongeveer 8000 verschillende plantensoorten staan talrijke loof- en naaldbomen. Tegenwoordig omvat de botanische tuin van kasteel Münster tien kassen, waarvan er zes voor het publiek toegankelijk zijn.

Op de kaart

Botanische Tuin Münster
Schlossgarten 3
48149 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0)251 83 21618
E-mail:
Website: garten.uni-muenster.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.