© Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH, Thorsten Schoentaube

Sole & Kneipp-Tour (Zoutwater & Kneipp-route)

In een oogopslag

  • Start: Es kann jederzeit in die Route eingestiegen werden. Befahrbar ist sie in beide Richtungen.
  • Eindpunt: Es kann jederzeit in die Route eingestiegen werden. Befahrbar ist sie in beide Richtungen.
  • medium
  • 50,10 km
  • 3 uren 22 minuten
  • 211 m
  • 66 m

Beste seizoen

Helemaal ontspannen in het hier en nu.

Nergens anders kun je op een meer ontspannende manier nieuwe energie opdoen en je welzijn in balans brengen als in de thermale baden en kuuroorden in het Osnabrücker Land. Het is zeker de moeite waard om  Bad Iburg, Bad Rothenfelde, Bad Essen en Bad Laer te leren kennen.
Actieve vakantiegangers genieten hier van een zeer veelzijdige gastronomie in de historische binnensteden. Ze zwichten voor zoete verleidingen in het klassieke kuurcafé of sterken aan met verse regionale producten. En gekruid zijn deze vaak met het zout uit de diepte van het Osnabrücker Land, het fundament van de genezingstraditie in deze kuuroorden.
 
Behalve Bad Essen, dat voor deze relatief korte route iets te ver weg is gelegen, kun je de thermale baden en kuuroorden tijdens deze Sole & Kneipp-Tour op de fiets verkennen.
 
Ga lekker actief op weg op deze 50 kilometer lange fietsroute. Het startschot valt bij de grootste gradeerwerken van West-Europa in Bad Rothenfelde. Hier druppelt het zoute water gestaag langs enorme sleedoornwallen naar beneden en genereert daarmee een even opwekkend klimaat als aan zee. Adem diep in.
 
Steeds langs de voet van de Kleine Berg bereik je Bad Laer, eveneens een zoutwater-kuuroord, waar het zoute water langs sleedoornwallen langzaam omlaag stroomt. Hier vormen deze wallen echter een paviljoen. Binnen in het paviljoen kun je bijzonder intensief van het vernevelde zout genieten.
 
Door de aspergevelden rondom Glandorf gaat de route verder naar Bad Iburg. Neem je tijd voor een kort bezoek aan het kleine maar zeer goed gesorteerde klokkenmuseum en voor het kasteel Iburg, dat - gelegen op een uitloper van het Teutoburger Wald - trots over de stad waakt. Binnen zijn muren valt er 1.000 jaar geschiedenis te beleven. Na een relaxed stukje route door een schaduwrijk en koel bos brengt het laatste stuk van de route je door de Borgloher Schweiz bij Hilter. Maar dit is absoluut geen probleem, als je hiervoor in een van de kuuroorden een kleine culinaire pauze hebt ingelast en je jezelf onderweg iets meer tijd gunt. Fiets rustig de hellingen op en geniet van het prachtige panorama.

Dit ga je zien

carpesol SPA Therme

Bad Rothenfelde

© CC-BY-SA | de Witt Janßen Partner

Kripplein Christi

Glandorf

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land

SoleVital

Bad Laer

© CC-BY-SA | Kurmittelhaus Betriebs GmbH -SoleVital-, duema media Gbr

Dr. Bauer Heimatmuseum

Bad Rothenfelde

© CC-BY-SA | Kur und Touristik Bad Rothenfelde GmbH

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.