© Grafschaft Bentheim Tourismus

Grafschafter Spurensuche, volop wandelplezier

Fantastisch wandelnetwerk in de Grafschaft Bentheim

De Grafschaft Benheim kent een uitgebreid netwerk aan wandelwegen dat ‘Grafschafter Spurensuche’ heet. Bijna 400 km dwars door de groene Grafschaft Bentheim. De bewegwijzering sluit netjes aan bij het Nederlandse Keuzepuntensysteem. Onderdeel is ook een echte wandelklassieker – de 80 km van langeafstandswandeling ‘Podragristenpad’, deels over Nederlandse grond. Genoemd naar drie avonturiers uit Coevorden die aan jicht leden, Podagra in hun reisverslag. Ze liepen in 1843 helemaal naar het verre Bad Bentheim, toen al befaamd om zijn heilzame, mineraalrijke bronnen.

15 Dagtochten door de Grafschaft Bentheim

Naast de lange afstandsroute zijn er ook nog 15 dagroutes, die door alle steden en gemeenten van Grafschaft Bentheim lopen, overzichtelijk verdeeld in dagetappes van 6 tot 35 km. Iedere route heeft een bepaald thema die het landschap, de cultuur of de historie belicht. Met het motto ‘sporen zoeken’ wandel je langs alle routes ‘In de sporen van …’. Deze 15 routes zijn onderverdeeld in 5 wandelkaarten die elk een andere regio in de Grafschaft Bentheim onder de loep nemen. Samen met de Podagristenpad, zijn op deze site alle 7 kaarten digitaal (in het Duits) beschikbaar.

© Grafschaft Bentheim Tourismus

Op zoek naar het Bentheimer Goud

Blogger Wanda is op zoek gegaan naar het Bentheim Goud en ontdekte dat er rondom Bad Bentheim vroeger veel zandsteen werd gewonnen. Dit "goud" vond ook zijn weg naar Nederland. Het Paleis op de Dam is bijvoorbeeld gebouwd van Bentheimer zandseen.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.