© Grafschaft Bentheim Tourismus

Spoorzoeken in Lohne/Lohner Sand

In een oogopslag

  • gemakkelijk
  • 16,45 km
  • 4 uren 2 minuten
  • 56 m
  • 23 m

Beste seizoen

In het spoor van het Bentheimer landschaap (17 km)

Nordlohne ligt in het uiterste oosten van Grafschaft Bentheim en wordt daarom vaak beschouwd als toegangspoort naar het naastgelegen Emsland. Tussen Nordlohne en Schepsdorf in het Emsland strekt zich een uitgestrekt bos- en heidegebied uit dat wordt doorkruist door duinen. Het gebied werd van 1935 tot 1945 door de Wehrmacht, na het einde van de oorlog door het Britse leger en van 1956 tot 2007 door de Bundeswehr als oefenterrein gebruikt. Nadat de Bundeswehr was vertrokken, bleef een ca. 300 ha groot gebied over. Het was grotendeels nog ongerept, daarom ontwikkelde de gemeente Wietmarschen een plan voor het toekomstige gebruik. Zo ontstond uit het voormalige militaire oefenterrein het huidige recreatiegebied Lohner Sand. In het grote bos- en heidegebied werd een educatief pad aangelegd dat meer informatie geeft over de inheemse flora en fauna.
Wie tijdens het wandelen schapen tegenkomt, leert het zeldzame Bentheimer landschaap in zijn natuurlijke leefomgeving kennen. Het schapenras is een ernstig bedreigde diersoort. In de jaren 70 waren er nog maar drie fokkers, die samen in totaal 50 Bentheimer landschapen hielden. Tegenwoordig is het aantal gelukkig weer flink gegroeid.

Dit ga je zien

ontspanningsgebied "Lohner Sand"

Wietmarschen

© CC-BY-NC-ND | Grafschaft Bentheim Tourismus

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.