© Klaus Herzmann

DiVa-Walk

In een oogopslag

  • medium
  • 88,55 km
  • 23 uren 44 minuten
  • 195 m
  • 44 m

Beste seizoen

Een wandelroute die verbaast, vraagtekens oproept en de verbeelding prikkelt.

Tussen de prehistorische sporen van dinosauriërs en de plaats van de Slag bij het Teutoburger Wald zijn er gedurende 105 km nog meer spannende sprongen in de tijd.

DiVa – deze vier letters staan voor de geschiedenis van een regio en de hoogtepunten van een wandelroute die langs het Wiehengebergte loopt in natuur- en geopark TERRA.vita.

Dinosauriërs domineerden ooit het gebied voordat de Romeinse gouverneur Varus hier veel later zijn lot bezegelde tijdens de Slag bij het Teutoburger Wald. Het bewijs hiervan vind je in Bad Essen-Barkhausen de vorm van reusachtige pootafdrukken van dinosauriërs die je kunt bewonderen op een steile rotswand. Informatiebronnen en dinosaurusmodellen geven inzicht in dit geologische tijdperk.

Osnabrücker Land: panoramisch wandelpad

Bad Essen is zeker een langer verblijf waard. Als lid van de Duitse Vakwerkhuizenroute heeft het waarschijnlijk het mooiste marktplein van het Osnabrücker Land. Een levendige winkelstructuur en veel plaatsen om te stoppen voor een hapje te eten met een creatieve en regionale keuken verleiden je om te wandelen en te genieten.

Als zoutwaterbad biedt Bad Essen natuurlijk ook tal van wellness- en gezondheidsfaciliteiten die gemakkelijk in één verblijf kunnen worden geïntegreerd. Bovendien is er elk jaar een volle evenementenkalender!
Overigens: Bad Essen richt zich op duurzaamheid, gezelligheid, onthaasten en genot en ligt op de route naar CittaSlow! Zou dat niet iets voor jou zijn? 

Dit ga je zien

SoleArena Bad Essen

Bad Essen

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH

Dinosaurussporen Bad Essen-Barkhausen

Bad Essen

© CC-BY-SA | Tourist-Information Bad Essen

Huis uit de ijzertijd in Venne

Ostercappeln

© CC-BY-SA | Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH

Weer

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.