Südlohn

Voor levensgenieters

Ambachtelijk genieten

Net over de Duitse grens, is de plek voor iedereen die houdt van de goede dingen in het leven. Of dat nou een verrukkelijke maaltijd is, een fietstocht door een oorspronkelijk landschap, vogelspotten, gezellig flaneren op een evenement of gewoon een stukje goede chocola. Dit – en nog veel meer – vind je in Südlohn. De gemeente bestaat uit de twee charmante plaatsjes Südlohn en Oeding. Voel je welkom en geniet…

Smullen in Südlohn

Lekkerbekken raden we met klem een bezoek aan de “Schokoladenmanufaktur” aan; hier vind je ambachtelijk gemaakte chocola en je mag er regelmatig meekijken met een chocolatier. Voor een heerlijk etentje is Burghotel Pass in Oeding de ideale locatie. In de bijzonder sfeervolle ambiance van de oude burcht – de toren dateert uit de 14e eeuw! – kun je genieten van verfijnde streek- en seizoensgerechten.

© Stadtmarketing Vreden

Actief in Südlohn

Heb je zin om lekker te bewegen in de frisse lucht van het platteland? Hier heb je het voor het uitkiezen. Diverse wandel- en fietsroutes, zoals een route van het rivierenlandschap, langs de flamingo's of het verrassende Kommiezenpad… Hier valt genoeg te ontdekken! Waar je ook voor kiest, overal word je omringd door het idyllische landschap van het Münsterland.

Kommiezenpad

186 zandstenen grensstenen bepaalden de grens die sinds 1813 samen door Nederlandse en Duitse kommiezen tegen de smokkelaars van toen werd bewaakt.

Gevarieerde fietsroute met flamingoseeing

De Flamingoroute is een populaire fietsroute door Twente, de Achterhoek en het Westmünsterland. De vierhonderdvijftig kilometer lange tocht brengt je langs diverse plaatsen maar ook natuurgebieden als Witte Venn, Korenburgerveen, Liesner Wald en natuurlijk het Zwillbrocker Venn waar een verrassende ontmoeting met flamingo's op je wacht. Aan de route liggen meerdere hotels.
 

© Vincent Croce
© Münsterland e.V.

Het leven vieren in Südlohn

De mensen hier houden van het leven en van tradities. Iedere lente wordt in Oeding de “Maimeile” georganiseerd; een levendige markt met muziek, kraampjes met lekker eten en activiteiten voor kinderen. En omdat het zo leuk is, pakken ze in september bij het “Wiegboldfest” nog eens extra uit.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.