Beleef Borken

Stad van torens

Een ontspannen vakantie in Borken

De gemoedelijke stad Borken zou zomaar eens je favoriete vakantieplek kunnen worden; hier beleef je een ontspannen tijd – maar lamlendig word je er niet! Borken biedt een groot en gevarieerd aanbod aan activiteiten, de sfeer is er relaxed en de ligging in het mooie parklandschap van het Münsterland is top – en dit alles net over de grens.

Ontspannen in Borken

In de zomer lonkt het recreatiemeer Pröbstingsee. Hier kun je heerlijk zwemmen, een bootje huren of prachtige wandelingen maken. Er zijn diverse speelplekken en ook een klimbos. Het klimbos biedt, voor wie dat wil, een serieuze uitdaging maar voor de kleintjes is er een aangepast parcours. Daarna kun je lekker uitblazen op het riante terras met een fantastisch uitzicht op het water. Dan snap je waarom dit grote recreatiegebied zo populair is. Voor kampeerliefhebbers is het goed om te weten dat er camperplaatsen zijn.

Heerlijk wandelen in Natuurpark Hohe Mark

Natuur saai? Vergeet die eentonige wandelingen en fietstochten. In Naturpark Hohe Mark kun je oog in oog staan met wilde paarden in Dülmen en genieten van bloeiende heidevelden! Bij het bezoekerscentrum in Raesfeld vind je volop informatie en leuke tips.

Shoppen in Borken

In de gezellige binnenstad is het gemoedelijk winkelen. Je vindt hier een gevarieerd en authentiek winkelbestand en genoeg leuke terrasjes en restaurants. In de diverse speciaalzaken word je nog echt geholpen. Geen wonder dat de koopzondagen in Borken, net over de grens, ook door veel Nederlanders worden bezocht!

Kerstmarkt in Borken

In de winter staat de bos-kerstmarkt Borken-Marbeck garant voor een speciale ervaring. In een feeëriek verlicht bos vind je een hele bijzondere kerstmarkt waar voor iedereen wat te beleven is. Hier op het terrein van Schulze Beikel kom je echt ogen tekort

Evenementen in Borken

Naast de bos-kerstmarkt zijn er nog vele andere bijzondere evenementen in Borken. Wat dacht je van het jaarlijkse Wijnfestival met wijnen uit 5 verschillende regio’s in Duitsland. Natuurlijk mogen wijnen uit de populaire wijnstreek Moezel niet ontbreken.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.