© Münsterland e.V.

Kreis Warendorf

Landelijke Parel

Groen en dichtbij!

Idyllisch landschap

Goed mogelijk dat je nog nooit van Kreis Warendorf hebt gehoord – je bent niet de enige. Dit prachtige gebied, niet ver over de Duitse grens, bestaat uit 14 authentieke stadjes en dorpen rondom Warendorf – Kreis Warendorf zeggen ze in Duitsland. Dit fijne stukje aarde is nog relatief onbekend en daar kun je je voordeel mee doen. Een idyllisch parklandschap, prachtige fietspaden, een walhalla voor paardenliefhebbers en historische stadjes met gezellige marktpleinen. En rust – want hordes toeristen zal je hier – nog – niet aantreffen.

In het zadel

Warendorf kent een lange traditie in het houden en fokken van paarden. Hier vind je het grote Nordrhein-Westfälisches Landgestüt – stoeterij en centrum voor paardensport. Het omgaan met deze edele dieren zit de mensen hier in het bloed. Voor paardenliefhebbers is het een fantastische bestemming en ruiters kunnen hier prachtige ritten maken door het groene parklandschap op het Warendorfer Ruiterpad.

Niet alleen te paard maar ook op de fiets is het bijzonder goed toeven in Kreis Warendorf. Je fietst hier door vlak gebied en leuke oude stadjes zijn nooit ver weg; ideaal voor de terrassenfietsers onder ons! Het aantal interessante fietsroutes is enorm; de Werse Rad Weg, de Europaradweg R1, de populaire 100 Schlösser-Route, Römer-Lippe route, Grenzgängerroute Teuto-Ems, de EmsRadweg of toch liever de Friendensroute. Kies maar uit...

Uit het zadel

Kreis Warendorf kun je ook prima ontdekken zonder zadel. Het prachtige landschap met velden, bos en karakteristieke houtwallen is ideaal voor wandelingen. Op de pruimenwandelroute in Oelde-Stromberg kunt u bijvoorbeeld genieten van een heerlijke wandeling. Vanaf de kasteelberg in Oelde-Stromberg heeft u een prachtig uitzicht over het licht heuvelachtige cultuurlandschap met boomgaarden en pruimenplantages. In 2015 kreeg de Strombergpruim een eigen wandelpad. Wandelaars komen dit traditionele product tegen op 9 gemarkeerde stations langs een 10,8 km lange route door gemakkelijk terrein. Daar leert u meer over de geschiedenis, de kwaliteit, de teelt, de verzorging en de oogst, verwerking en afzet van de Stromberger pruim.

De mooiste picknickplaatsen in Warendorf

Heerlijk picknicken op de heide en genieten van de prachtige omgeving! Liever cultureel? Dan is de picknickplaats bij Cultuurlandgoed Haus Nottbeck echt wat voor jou!

Paarden, pelgrims en asperges

De historische stadjes van Kreis Warendorf brengen je terug in de tijd. Het fijne is dat ieder plaatsje zijn eigen karakter heeft weten te behouden. Een van die stadjes is bijvoorbeeld Telgte, een fascinerend bedevaartsoord – dat nog steeds pelgrims trekt. Ook is er een heus aspergedorp – in het seizoen kun je daar natuurlijk niet omheen. De streek heeft ook diverse kastelen, waaronder zelfs een echte burcht. Vergeet niet om ook eens de tuinen rondom de kastelen en oude buitenhuizen te bekijken; hier val je van de ene verbazing in de andere!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.