Telgte

Stadje vol historie

Van bedevaart tot graanjenever

Telgte kent een lange traditie als bedevaartsoord; al in 1651 vond hier de eerste bedevaart plaats! De Wallfahrtskapelle vormt het hart van de historische binnenstad en is een barok pronkstuk. In het ernaast gelegen museum Religiokun je alles ontdekken over de rijke religieuze cultuur in deze streek. Iets heel anders – maar niet minder fascinerend – is een bezoek aan de oude jeneverstokerij. Deze Kornbrennerei is tegenwoordig een museum en een bezoek meer dan waard.

Van spectaculum tot jaarmarkt

Elk jaar in augustus strijkt Spectaculum neer in het bedevaartsstadje Telgte; dit is een fantastisch spektakel voor iedereen die van de Middeleeuwen houdt. Aan het begin van de herfst is Telgte het toneel van een stokoude traditionele jaarmarkt; de Mariä-Geburts-Markt. Deze feestelijke kermis en veemarkt wordt al sinds mensenheugenis gevierd. Een andere goede traditie is de middeleeuwse kerstmarkt, die in de oude binnenstad altijd bijzonder sfeervol is.

Van fietstocht tot vredesroute

De prachtige ligging in het parklandschap van het Münsterland maakt van Telgte een prima stad voor fietsers. Ontdek historische grond op de Vredesroute – een interessante fietsroute die je langs de plekken van de Vrede van Münster uit 1648 leidt. Ook is Telgte een goed uitgangspunt voor de populairetocht langs de rivier de Ems.

Met peddel en pedaal langs de rivier de Ems

Van juni tot september worden er in Telgte op zaterdag en zondag kanotochten op de Ems aangeboden. Kanoën biedt niet alleen de mogelijkheid om te bewegen in de natuur, maar ook om de natuur vanuit een nieuw perspectief te beleven.

© Münsterland e.V.

Wandelen in Telgte

Op slechts enkele minuten lopen van het centrum van Telgte begint een bijzonder landschapspark. Een afwisselend waterlandschap nodigt je uit om ontspannende wandelingen te maken en de natuur te bewonderen. De 6,5 km lange wandelronde is voorzien van in totaal 15 informatiepunten en andere beleveniselementen.

Deze uitstapjes in Telgte mag je niet missen

Verken het historische centrum

Ontdek middeleeuws Telgte.

Bezoek Kornbrennerei museum

Een proeverij mag niet ontbreken.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.