Evenementen in de Duitse grensregio

Altijd gezellig, nooit een saai moment!

Verrassend anders: evenementen in de Duitse grensregio

De evenementenkalender in de Duitse grensstreek staat boordevol met evenementen. Vele zijn inmiddels een warm gekoesterde traditie en er wordt het hele jaar halsreikend naar uitgekeken. Het aanbod is veelzijdig: van een reis terug in de tijd van de Romeinen of de Middeleeuwen tot spetterende wieler- en hardloopevenementen. En als slotakkoord elk jaar in december natuurlijk de sfeervolle kerstmarkten als voorbode van de kerst.

Reis terug in de tijd

Inmiddels zijn ze bijna legendarisch: de Romeinen- en Germanendagen en het Osterleuchten met vuurwerk op de plaats van de Varusslag bij Museum und Park Kalkriese. Om het jaar maak je tijdens deze evenementen in de grensregio een reis terug in de tijd. Niet alleen de veldslag wordt tastbaar, maar ook het leven van alledag.

Cultureel: Maiwoche Osnabrück

Open air festival met muziek, show en komedie.

Feestelijk: Hansemahl Münster

broodjes eten aan de enorme tafel in de buitenlucht.

© Münster Marketing

Sportief: Grafschafter Anfietsen

Start van het fietsseizoen met gezellige fietstochten.

Evenementen in de zomer

De zon staat hoog aan de hemel. Hoogste tijd om er op uit te trekken en lekker rond te struinen op een leuk evenement. Voor de nodige portie buitenlandgevoel steek je even de grens over. Ga bijvoorbeeld met het hele gezin naar het Middeleeuws festijn in Bad Bentheim. Cultuurliefhebbers mogen de feestelijke start van het cultuurseizoen in Münster niet missen. Altijd een goed idee bij goed weer: picknicken op de mooiste plekjes van het Münsterland.

Schauraum Münster: start van het culturele seizoen

Met een bruisend cultuurweekend gaat het nieuwe culturele seizoen in Münster van start. 3 dagen lang chillen met livemuziek en dj´s. Op zaterdag zijn bijna alle musea en galerieën tot middernacht gratis geopend.

Ook in de herfst volop evenementen

Wielerevenement Münsterland Giro

Sprankelend wielerevenement voor profs en amateurs.

Winterse evenementen – natuurlijk de kerstmarkten

De leukste voorbereiding op de december feestdagen in Duitsland is een bezoekje aan een kerstmarkt. De historische ambiance wordt nog sfeervoller door de duizenden lichtjes. Gezellige kraampjes met lekkernijen en originele kerstcadeautjes. De koude handen even warmen aan een beker Glühwein. Elke kerstmarkt is anders, dus je bucketlist met kerstmarkten in Duitsland wordt maar niet korter.

© Janna Kamphof

Ontdek de leukste evenementen in de Duitse grensstreek

-

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.