© Münster Marketing

Volksbank Münster Marathon 2024

Volksbank Münster Marathon: Puur plezier voor lopen!

Op zondag 08 september 2024 vindt voor de 22e keer de jaarlijkse Volksbank Münster Marathon plaats. Deze ruim 42 kilometer lange marathon wordt sinds 2002 georganiseerd door de Münster Marathon e.V. en is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste marathons van Duitsland. Wil je meedoen met de marathon? Meld je dan direct aan!

Feestelijk evenement: de Volksbank Münster Marathon

De Volksbank Münster Marathon is een feestelijk evenement met een uitgebreid programma voor jong en oud! Langs de route worden de toeschouwers vermaakt door straatartiesten en live muziek. Beleef de super sfeer met meer dan 100.000 enthousiaste toeschouwers in de marathonverslaafde stad Münster. In 2018 waren er in totaal ongeveer 8.500 lopers een loopsters met 33 nationaliteiten.

Inmiddels hebben ook steeds meer Nederlanders de Volksbank Münster Marathon ontdekt; ruim 80 Nederlandse deelnemers waren vorig jaar van de partij. Natuurlijk mag dit jaar ook de marathonbeurs met leuke aanbiedingen niet ontbreken.

 

De organisatie rondom de marathon is uitstekend; langs de route bevinden zich verschillende ehbo-posten en zijn er zelfs warme douches beschikbaar. Er zijn artsen met fietsen aanwezig en voor diabetici is er speciale zorg.

De route van de Volksbank Münster Marathon is erg veelzijdig. Vanaf het stadspaleis lopen de deelnemers via de Aasee de stad uit en loopt de route door een schitterende, landelijke omgeving. In Nienberge, ten noorden van Münster, lopen de deelnemers de stad weer in om vervolgens op het bekende Prinzipalmarkt de finish te bereiken.

Unieke aanbieding

Nu al ontzettend zin om deelnemen aan de marathon? Dan meld je nu gewoon al aan want bij de Volksbank Münster Marathon wordt ongeduld namelijk beloond: schrijf je in t/m 15 mei en ontvang de speciale vroegboekkorting van maar liefst € 20!

Net iets te laat met inschrijven? Geen enkel probleem! T/m 1 augustus ontvang je nog steeds € 10 korting! Gelukkig maar.

Hierbij is bovendien inbegrepen:

  • functioneel finish-shirt
  • speciaal voor de Volksbank Münster Marathon gemaakte finish-medaille
  • film van de Volksbank Münster Marathon
  • verzorgingspunten op elke 2,5 km vanaf 5 km
  • unieke sfeer met meer dan 300 artiesten langs de route
© Münster Marketing
© Münster Marketing

"Genieten van het aanstekelijke publiek!"

Kirsten Hobrugge, blogger een fanatieke hardloopster, nam 2019 ook deel aan de Münster Marathon. Benieuwd naar wat zij heeft beleefd? Lees dan snel verder op haar blog over de Münster Marathon!

Tip: "MüMa on Tour"!

Samen met hardloopclubs en verenigingen biedt de Volksbank Münster Marathon ook dit jaar weer een aantal voorbereidingsrondes aan, in verschillende plaatsen en regio’s in de buurt van Münster. Vaak zijn de langere afstanden in de laatste weekenden voor de Münster Marathon op 20 september 2020 voor veel loopsters en lopers een mentale horde en daarom gaat het vaak mis door het tekort aan motivatie. Gedeelde smart is halve smart – in een ontspannen sfeertje de lange afstand vast oefenen – de tijd vliegt voorbij! De oefenronde zal ongeveer 30 kilometer zijn. Groepsleiders, die een bepaald tempo aanhouden, leiden de groep. Aanmelden voor de gratis oefenronde is niet nodig, gewoon langskomen en meelopen! Er kunnen ongeveer 50 hardlopers per ronde mee. Volksbank-Münster-Marathon is dankbaar dat er ook dit jaar weer verenigingen en organisaties zijn die bereid zijn om deze rondes onder instructies mogelijk te maken.

AGRAVIS-“Health-Run”

Voor hardloopliefhebbers die graag de sfeer van een marathon willen beleven maar nog aan het begin van hun hardloopcarrière staan, is er speciaal de AGRAVIS-"Health Run" in het leven geroepen. De run vindt op dezelfde dag als de marathon plaats vanaf 13.00 uur en is bewust niet competitief bedoeld: zonder de tijd op te nemen worden de laatste zes tot zeven kilometer van de marathonroute gewoon in een rustig tempo naar de finish op de Prinzipalmarkt gelopen.

De loop begint om 13.00 uur op de hoek van de Rüschhausweg/Arnheimweg op de parkeerplaats van een supermarkt. Het startpunt is te bereiken via de von-Esmarch-Str. Met het openbaar vervoer kun je buslijn 11 nemen vanaf Münster Centraal (richting "Dieckmannstraße") naar de halte "St. Michael Kirche”. Deze halte bevindt zich in de directe omgeving van de start.

Meer informatie over de Volksbank Münster Marathon

Heb je nu al zin om de Volksbank Münster Marathon bij wijze van proef af te leggen? Download dan het GPX-bestand en begin met lopen!

GPX-bestand downloaden
 

Je wilt weten wat er allemaal gebeurt langs de route van de Volksbank Münster Marathon en waar de diverse faciliteiten te vinden zijn? Een handige kaart biedt je een prachtige overzicht.

Plattegrond bekijken
 

Uitgebreide informatie over de organisatie en de voorwaarden van de Volksbank Münster Marathon nodig? Alle relevante informatie is in het Nederlands beschikbaar.

Actuele folder bekijken
 

Wil je meelopen tijdens de Volksbank Münster Marathon?

Meld je dan direct aan!

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.