© Joachim Viertel

Kerstmarkt in Osnabrück 2024

Geniet van de feestelijke kerstsfeer in deze historische stad

Geur van glühwein en geroosterde amandelen

25 november t/m 22 december

Met de geur van geroosterde amandelen en echte duitse Glühwein beleef je hier een bijzondere kerstsfeer! Slenter door de sfeervol verlichte historische straten en pleintjes in de oude binnenstad en ga op zoek naar de leukste decembercadeaus. Bij de gezellige kraampjes met kunstwerken, kerstkadootjes en vooral lekkernijen slaag je gegarandeerd! Kom rondom het markt- en Domplein en de Johanniskirche genieten van de typisch duitse kerstmarkt.

Mooiste kerstmarkt van Duitsland?

De prachtige oude binnenstad van Osnabrück vormt in december het decor voor een van de mooiste kerstmarkten van de regio. Al jaren behoort deze historische kerstmarkt met een unieke romantische sfeer tot de mooiste in het noorden van Duitsland. Maar ook in de rest van Duitsland en zelfs internationaal is de kerstmarkt met de historische achtergrond van de Marienkirche, de dom en het raadhuis, waar het verdrag van de Vrede van Westfalen werd ondertekend, buitengewoon populair. Oude tijden herleven hier. 

© Max Wiesenbach

Sfeervol versierde binnenstad

De binnenstad is prachtig versierd en het is een feest om er rond te dwalen door de kronkelende steegjes. Voor het oude stadhuis en de domkerk vind je niet alleen talloze kraampjes maar ook de grootste speeldoos ter wereld en voor het raadhuis het bijna honderd jaar oude carrousel van de familie Telsemeyer. Ook de adventskalender ontbreekt natuurlijk niet. Nostalgie viert hier hoogtij! Het is heerlijk slenteren langs de feeëriek verlichte en stralende kraampjes terwijl de kruidige geur van glühwein en ouderwetse lekkernijen je tegemoet stroomt. Een beker daarvan, geroosterde amandelen en een kaasgrillworstje zijn dan ook verplichte nummers bij een bezoek aan de kerstmarkt in Osnabrück. En ook het uitzicht vanaf de van de Marienkirche mag je eigenlijk niet missen. Overal klinkt stemmige muziek en alles ademt die authentieke Duitse kerstsfeer. Ervaar het ook en kom naar Osnabrück!

Mooie omlijsting

De evenementen rondom de kerstmarkt in Osnabrück zijn niet weg te denken. Hier maar een klein greepje uit de volle agenda.

Schitterend uitzicht vanaf de Marien-kerktoren

Geniet van de feestelijk verlichte binnenstadt. Geopend tijdens de kerstmarkt.

© Joachim Viertel

Kerstcadeautjes

In de ruim 500 feestelijk versierde winkels van de binnenstad kun je op zoek gaan naar de leukste en voordeligste decembercadeaus. De Große Straße en de Kamp Promenade vormen samen met warenhuis L&T het moderne winkelgebied. In de zijstraatjes vind je de leukste boetiekjes en ateliers. Een wandeling door de stad wordt in het betoverende licht van het prachtig versierde voetgangersgebied een echte belevenis. Maandag t/m vrijdag zijn de winkels geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Op alle zaterdagen tijdens de adventstijd tot 20:00 uur.

Hoe kom je bij de kerstmarkt in Osnabrück?

Kijk hier voor alle belangrijke informatie om tijdens de kerstmarkt naar Osnabrück te komen.

Osnabrück is ook heel goed en zonder overstappen te bereiken met de trein vanuit Hengelo. Plan je reis.

Ik kom met de

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.