© Kimber

Kreis Warendorf – een fietsweekend in Duitsland

Dat Duitsland een heerlijk land is voor lange fietstochten, wist ik wel. Toch was ik blij verrast om te ontdekken hóe leuk fietsen hier daadwerkelijk is. Mijn eerste kennismaking met fietsvriendelijk Duitsland was in de regio Kreis Warendorf, een stukje over de grens bij Arnhem. Fiets je met me mee door dit mooie gebied?

Warendorf – niet so veer als ik dacht

Vanuit Utrecht is Warendorf slechts 2 uur en 45 minuten rijden. Een ideale optie dus voor mensen die een weekendje weg willen, maar hier niet uren voor in de auto willen zitten. Onderweg kom je langs Hanzestad Münster, welke zeker de moeite van een bezoekje waard is. De binnenstad barst van de traditionele huizen en de enorme Sint Paul Kathedraal is indrukwekkend om te zien. Daarnaast kun je hier in talloze zaakjes genieten van Duitse biertjes en lekker eten. Echt een aanrader als je je weekend Duitsland wilt combineren met een mooie stad.
Kreis-warendorf-fietsen-dame-weg-maisveld-bomen-zonnig-©Kimber.jpgKreis-warendorf-fietsen-dame-weg-maisveld-bomen-zonnig-©Kimber.jpg

Fietsen door Warendorf

In de regio Kreis Warendorf zijn 13 gemeentes te vinden. Zelf verbleef ik nabij klooster Vinneberg, gelegen bij het stadje Milte. Dit bleek de ideale locatie te zijn voor een mooie fietstocht door het Duitse land. Vanaf hier zijn diverse dorpen en steden namelijk heel goed met de fiets te bereiken. Warendorf, de grootste stad van de regio, ligt op slechts een half uurtje fietsen. Hierdoor is dit een leuke optie voor de avond: na een dag in de natuur lekker nog even de stad in, ideaal. Ik fiets tijdens mijn verblijf naar Einen, waar ik later die dag in een kano stap voor een tocht over rivier de Eems. Voor het zover is, verken ik het gebied richting Einen.

Al snel wordt duidelijk dat Kreis Warendorf echt een landbouwregio is. Zo ver als het oog reikt zie ik velden vol graan, mais en andere gewassen. 

Omdat ik hier in het voorjaar ben, is alles mooi groen en kleurrijk. Het fietsen gaat ontzettend gemakkelijk: weinig tot geen heuvels komen op mijn pad, waardoor ik lekker door kan fietsen.
Het verrast me enorm hoe goed er voor fietsers gezorgd wordt in Warendorf. Overal staan handige wegwijzers en de fietspaden liggen apart van de grote weg. Veelal voeren deze dwars door de weilanden, waardoor je optimaal kunt genieten van de rust en ruimte om je heen.
kreis-warendorf-mais-bomen-was-huis-weg-©Kimber.jpgkreis-warendorf-mais-bomen-was-huis-weg-©Kimber.jpg
Kreis-warendorf-veld-blauwe-bloemetjes-©Kimber.jpgKreis-warendorf-veld-blauwe-bloemetjes-©Kimber.jpg

Kanotocht over de Eems

Na een halve dag rondfietsen bereik ik mijn eindbestemming: Einen. Hier stap ik samen met mijn vriend in een kano voor een tocht van zo’n 10 kilometer over rivier de Eems. Dit klinkt als niet zo veel, maar stiekem is het toch een flink stuk om in een bootje af te leggen. Uiteindelijk doen we er zo’n anderhalf uur over, waarbij we onderweg volop genieten van de natuur om ons heen.

Kreis Warendorf is een ontzettend leuke fietsbestemming die heel gemakkelijk vanuit Nederland te bereiken is. Ik ben tijdens dit weekend weg echt even helemaal bijgekomen en heb genoten van de natuur, rust en ruimte.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.