© Stadtmarketing Gescher

Klokkenstad Gescher

Duik in de geschiedenis van de klok

Heerlijke plek voor een weekendje weg

Hou je van het landelijke leven? Ben je een liefhebber van lange fietstochten door mooie landschappen? Bezoek je graag een interessant museum? De oude klokkenstad Gescher, centraal gelegen in het westelijke Münsterland net over de grens, onthaalt je met een forse dosis charme en volop mogelijkheden voor een fijn weekend weg of een dagje uit.

Westfaals Klokkenmuseum

Gescher staat bekend om zijn klokken – al meer dan 300 jaar worden hier klokken gegoten. In het Westfaalsklokkenmusuem leer je eindelijk hoe het nu precies zit met de klok en de klepel! Ook kun je hier een echte klokkengieterij bezoeken; het is fascinerend om dit oude ambacht in de praktijk te zien.

© Stadtmarketing Gescher

Het Turfmuseum

Het turfmuseum in het veengebied Hochmoor bij Gescher geeft je – naast allerlei wetenswaardigheden over turf – een inkijkje in het dorpsleven van de oude turfstekers. Vooral kinderen zijn razend nieuwsgierig naar de armoedige, kleine huisjes.

Van fietsroute tot stadswandeling

Het stadje Gescher ligt in een landschap dat gemaakt is voor fietsers; lekker vlak, veel groen en genoeg cultuur om je geen seconde te hoeven vervelen. Fietsen in deze streek kan heerlijk ontspannen zijn of juist een uitdaging helemaal afhankelijk van je eigen ambities! Wat je doel ook is, je profiteert in Gescher hoe dan ook van aansluiting op het fantastische fietsroutenetwerk van het Münsterland. 

Wandelaars kunnen mooie wandelingen maken door de beschermde natuurgebieden Fürstenkuhle of Kuhlenvenn. Deze veengebieden kennen een ongelooflijk rijke flora en fauna. Hier is het goed vogels spotten – neem je verrekijker vooral mee. In het voorjaar kun je hier zelfs de blauwe heikikker bewonderen!

Even op adem komen?

Natuurlijk ben je na al die kilometers op de fiets ook toe aan een rustmomentje. Ook daarvan zijn er in de omgeving van Gescher voldoende te vinden. Onderstaand onze tips van gezellige boerderijcafés en een heuse Ierse pub, om even op adem te komen. De overheerlijke huisgemaakte Kuchen mogen natuurlijk niet ontbreken.

Winkelen in Gescher? Onze 3 winkeltips!

Is een wandeling in de natuur niet iets voor jou? Loop dan eens met een gids door het oude Gescher of schuif gezellig aan in een van de sfeervolle cafeetjes in het romantische stadshart. Ook voor een middagje shoppen is Gescher uitermate geschikt.

  • LiTi Stofflädchen, een bijzondere stoffenwinkel: hier kun je kleding bestellen van biologische stoffen, die daar zelf / speciaal voor baby’s en kinderen, maar ook voor dames en heren worden genaaid. Eigenaresse Isabelle kent geen “nee” maakt elk kledingstuk

  • kostBAR – unverpackt: kostBAR-unverpackt is de eerste winkel in Gescher waar je voedsel en andere benodigdheden zonder verpakking kunt kopen. Hier kun je ecologisch, regionaal en duurzaam inkopen doen en plastic afval besparen en besparen op lange transportroutes.
     

  • Secco – Wein, Tee, Präsente: kwaliteitswijn, originele delicatessen en cadeau-ideeën, alles rondom eten en drinken. Ook vind je in deze gezellige winkel een uitgebreid thee- en koffie-assortiment.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.