Bijenmuseum Gescher

In een oogopslag

Bijen MuseumHet bijenmuseum in Gescher geeft informatie over het zoetste goedje ter wereld. En hoe komt honing eigenlijk in de pot?

In het bijenmuseum in Gescher leren bezoekers allerlei interessante feiten over het zoetste goedje ter wereld. En hoe komt honing eigenlijk in de pot? Bezoekers van het bijenmuseum leren dit en nog veel meer.

Naast een grote collectie bijenkorven van boomstammen, bijenkorven van stro en verschillende soorten rieten manden, brengt het museum ook hulde aan het oude ambacht van bijenkorfvlechten. Regionale verschillen tussen bijenkorven en een vergelijking tussen moderne en oude manieren van bijenteelt zijn niet alleen interessant voor specialisten. Een van de meest populaire ervaringen, zelfs voor niet-imkers, is zeker de levende bijenkolonie in de vitrine van het bijenmuseum. Achter glas - maar verbonden met de buitenwereld - bouwen de 10.000 museumbijen hun raten, produceren ze honing en was of verzorgen ze het broed.

Informatie over de rondleiding
  • Bezoeken en rondleidingen zijn alleen mogelijk op afspraak.
  • Informatie is verkrijgbaar bij de afdeling marketing van de stad Gescher.

Op de kaart

Bijenmuseum Gescher
Lindenstraße 2
48712 Gescher
Deutschland

Tel.: +49 (0)2542 7144
E-mail:
Website: www.imker-gsv.de/home/bienenmuseum

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.