(D)Veenmuseum Gescher

In een oogopslag

De geschiedenis van Gescher wordt gekenmerkt door het uitgestrekte veenlandschap en de ontwikkeling daarvan. Het (D)Torfmuseum (turfmuseum) geeft inzicht in het ontstaan van dit veengebied en de geschiedenis van de eerste turfafgravingen tot aan de industriële werkzaamheden. In de voormalige dorpsschool van Gescher kan de bezoeker aan de hand van werktuigen, foto's en allerlei hedendaagse getuigenissen zoals fossiele resten, de transformatie van het millennia oude veengebied ontdekken. Het museum presenteert de geschiedenis van het machtige natuurlandschap met zijn veelzijdige flora en fauna tot aan het huidige cultuurlandschap van een van de grootste hoogveengebieden van Westfalen. Het educatief materiaal van het museum voor schoolklassen en kindergroepen nodigt uit tot onderzoek en ontdekking.
Informatie over de rondleiding
  • Een bezoek aan het veenmuseum in Gescher-Hochmoor is op afspraak te allen tijde mogelijk.
  • Belangstellenden kunnen het best contact opnemen met de afdeling marketing van de stad Gescher.
  • Rondleidingen met gids zijn ook mogelijk.

Het educatieve materiaal van het museum voor schoolklassen en kindergroepen nodigt bezoekers uit om te verkennen en te ontdekken. Bezoekers kunnen de transformatie van een natuurlijk landschap in een cultuurlandschap stap voor stap volgen.

Op de kaart

(D)Veenmuseum Gescher
Landsbergstraße 60
48712 Gescher
Deutschland

Tel.: +49 (0)2542 7144
E-mail:
Website: www.museum-gescher.de/museen/dtorfmuseum

Contactpersoon

Reinhold Gertz

Tel.: 02863 – 8578

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.