100 Schlösser Route - Noord

In een oogopslag

  • 301,89 km
  • 19 uren 54 minuten
  • 207 m
  • 29 m

Het noordelijke traject van de 100 Schlösser Route combineert bezienswaardige kastelen en natuurschoon op een unieke manier. Van het vlakke parklandschap en het dal van de Ems leidt de noordelijke lus naar de heuvelachtige landschappen van het Tecklenburger Land - het balkon van het Münsterland. Muurheggen, statige boerderijen, historische binnensteden, dromerige kloosters en schitterende panorama's wachten op je. Dit alles vormt het kader voor de prachtige kastelen langs de fietsroute.

Een briljante start in Münster

Voor Münster moet je wat tijd uittrekken. Om de meeste bezienswaardigheden van de stad te zien, moet je gewoon een "fietsvrije" dag plannen. Het beste uitgangspunt voor een stadswandeling is de beroemde Prinzipalmarkt in de schaduw van de Lambertikerk. Van hieruit is het slechts een paar stappen naar de Friedenssaal, de kathedraal, het prachtige Erbdrostenhof en het Museum voor Kunst en Cultuur. Aanbeveling: Tijdens een rondleiding leert u interessante en verrassende feiten over veel bezienswaardigheden van Münster.

De burcht van Münster is het startpunt van de 100 Schlösser Route - Noord. Maar voordat je eindelijk vertrekt, neem dan een kijkje in de botanische tuin van het kasteel.


Buitengewone schoonheden in het midden van het parklandschap

De stad is nog niet uit het zicht wanneer je het romantische Haus Rüschhaus bereikt. Het kleine museum en vooral de tuin zijn een stop waard. Vanaf hier bevind je je midden in het parklandschap van Münsterland: kleine bossen zetten donkergroene kleurspatten tussen akkers en weiden en steeds weer verrassen mooie boerderijen je met hun bloeiende tuinen. Het prachtige kasteel Hülshoff, geboortehuis van Annette von Droste-Hülshoff, wacht op u aan de poorten van Havixbeck. Het museum dompelt je onder in het leven en de geschiedenis van de grote dichteres. Wees niet verbaasd als je zelf poëtisch wordt tijdens een wandeling door het prachtige park.

De kathedraal van Billerbeck is inderdaad voortreffelijk. Zelfs van veraf begroet het fietsers op hun weg langs de 100 Schlösser Route. Enigszins verborgen liggen echter de interessante Burgmannshöfe in het oude centrum van Horstmar. Slechts een paar pedaalslagen verder schittert de waterburcht van Steinfurt aan de rand van de oude stad Burgsteinfurt. Het marktplein is een heerlijke plek om even uit te rusten.

Haus Welbergen bij Ochtrup is niet een van de grootste kastelen in Münsterland, maar zeker wel een van de mooiste. Een wandeling door de prachtige tuin op de binnenplaats zal nog lang in je geheugen gegrift staan. Met deze indrukken in je bagage bereik je Bad Bentheim, het enige kasteel op een heuveltop in de regio.

Meer informatie over de route vind je op de website van Münsterland e.V.

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.