100 Schlösser Route - Zuid

In een oogopslag

  • 205,51 km
  • 13 uren 24 minuten
  • 178 m
  • 45 m

Wie met de fiets het zuidelijke deel van de 100 Kastelenroute aflegt, beleeft een waar spektakel van historische gebouwen. Soms verborgen achter heggen, soms vrijstaand en imposant: De indrukwekkende kastelen en paleizen zijn altijd de moeite waard. De "schatten van het Münsterland" zijn als een parelsnoer aan de 210 kilometer lange fietstocht geregen. Bezoek deze getuigen van grote architectuur.

Münster, het hart van de regio

Münster is het perfecte startpunt voor uw fietstocht. Maar stap niet meteen op de fiets, neem de tijd om de stad te bezoeken. De Prinzipalmarkt wordt beschouwd als het "salon" van de stad. Onder de arcaden rond het historische stadhuis is het heerlijk slenteren. Op slechts een paar meter afstand staat de indrukwekkende kathedraal van Münster. Een kijkje in het gebouw is zeker de moeite waard. Net als de dom kenmerkt de beroemde St. Lambertikerk het stadsbeeld van Münster. Op uw weg door de steegjes van de stad komt u onvermijdelijk het Erbdrostenhof tegen. Dit prachtige gebouw is een van de bezienswaardigheden van de 100 Kastelenroute, net als het kasteel Münster, waar uw fietstocht begint.

Onderweg in de kastelendriehoek

Op slechts enkele kilometers van Münster wordt de 100 Kastelenroute omzoomd door weiden en almen. De uitgestrektheid van het vlakke landschap wordt slechts onderbroken door een paar boerderijen en charmante dorpjes. Steeds weer vindt u langs het fietspad restaurants, cafés en biertuinen. Landhuizen zoals Drostenhof bij Münster of Haus Brückhausen bij Everswinkel brengen de geschiedenis tot leven. Uiterlijk in Ascheberg bereikt u op uw fietstocht de "Burchtendriehoek". Allereerst rijst het schilderachtige kasteel Westerwinkel op uit het parklandschap van het Münsterland bij Ascheberg. Een wandeling door het park opent nieuwe perspectieven op de waterburcht.

Meer informatie over de route vind je op de website van Münsterland e.V.

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.