100 Schlösser Route - Oost

In een oogopslag

  • 323,29 km
  • 20 uren 50 minuten
  • 152 m
  • 14 m

Een stad vol leven - MünsterVoordat je aan je fietstocht op de 100 Schlösser Route begint, moet je de tijd nemen voor de bezienswaardigheden van Münster. Laat je gewoon door de stad drijven. Het perfecte startpunt is de Prinzipalmarkt. De arcades en historische gevels zullen u betoveren. Direct aan de Prinzipalmarkt ligt het stadhuis van de Vrede van Westfalen met de beroemde Vredezaal. De torens van de kathedraal en de St. Lambertikerk steken boven Münster uit. Wanneer je door de straten en steegjes van de stad wandelt, kom je onvermijdelijk tal van andere historische gebouwen tegen. Tot de hoogtepunten behoren het kasteel Münster en het prachtige Erbdrostenhof. Het museumaanbod van de stad is uniek. Het Picasso-museum, het Museum voor Lakwerkkunst en het LWL Museum voor Kunst en Cultuur zijn slechts enkele voorbeelden van het ruime aanbod aan culturele bezienswaardigheden. Ten laatste bij het begin van uw fietstocht wordt duidelijk waarom Münster ook wel de "fietshoofdstad" wordt genoemd. Talloze fietsers, fietsen en fietspaden kenmerken de beelden van de stad.

Van de fietshoofdstad naar de paardenhoofdstad

Kort na Münster wordt het al snel landelijk en zelfs echt idyllisch aan de oevers van de Werse. Het landschap is groen, afgewisseld met kleine stadjes en talrijke akkers en weiden. De dubbele molen van Haus Langen is net zo'n blikvanger als kasteel Loburg in Ostbevern. In mei bloeien de rododendrons prachtig in het romantische park van het kasteel. Het volgende hoogtepunt bereik je bijna zonder klimmen: Schloss Harkotten bij Sassenberg is niet alleen bijzonder schilderachtig, maar biedt met zijn café ook een stijlvolle plek om even uit te rusten. Je moet ook van de gelegenheid gebruik maken om het museum te bezoeken.

Het is niet ver naar de "paardenhoofdstad" Warendorf. Hier draait alles om de trotse viervoeters. Het hoogtepunt is de NRW-stoeterij, die zeer de moeite waard is en altijd uitstekende evenementen biedt. Het historische marktplein is het hart van de stad aan de Ems. Laat tijdens een pauze het leven van de stad aan je voorbijgaan en ontdek zelf de smalle steegjes en het museum van Warendorf.

Meer informatie over de route vind je op de website van Münsterland e.V.

Weer

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.