© Silke

Bad Waldliesborn, Venetië van Westfalen

Volop genieten in dit heilzame kuuroord

Ontdek het prachtige Parklandschap Münsterland

Kuuroord Bad Waldliesborn ligt in een prachtige omgeving, in het zuidoostelijke deel van wat ze hier trots ‘Parklandschaft Münsterland’ noemen. Ontdek het zelf: een gevarieerd coulisselandschap met weidevelden, akkers, houtwallen, dan weer een stuk bos, rivieren en beken. Het ideale decor voor een actieve vakantie. Mogelijkheden in overvloed: fietstochten, korte of lange wandelingen, drie routes speciaal voor ‘Nordic Walking’, met een kano de Lippe op!
Het stadje zelf kreeg dankzij het vele water en alle bruggen de bijnaam ‘Venetië van Westfalen’. Of ook wel voor intimi – helemaal volgens de onnavolgbare Duitse gewoonte om woorden liefdevol af te korten: Walibo. Het begrip ‘Bad’ mag je in Duitsland niet zomaar gebruiken in een plaatsnaam; daarvoor is een officiële erkenning als heilzaam kuuroord nodig. Er borrelt hier uit 900 meter diepte mineraalrijk bronwater van 38 graden omhoog. Daarmee is Bad Waldliesborn de op één na sterkste ‘Solequelle’ van het land.

Fijn kuuroord

Het officiële predicaat ‘Bad’ mag Bad Waldliesborn sinds 1974 voeren. Het kuuroord is misschien niet het bekendste, maar – vertel het geheim gerust verder – wel één van de genoeglijkste. Opmerkelijk: de heilzame bronnen werden rond 1900 bij toeval ontdekt, tijdens een proefboring op zoek naar steenkool. Wat de onderzoekers vonden, was nog veel waardevoller: warm, koolzuurrijk bronwater met een hoge concentratie aan zouten en mineralen als jodium en ijzer. Kortweg: Sole.

© Walibo Therme
© Silke

Actief in Bad Waldliesborn

Wat een verademing! Het terrein is hier overwegend vlak. Fietsen of wandelen in je eigen tempo, met het hele gezin, het kan dus allemaal. Gezond bewegen in de buitenlucht, zonder extreme inspanningen. Wil je toch een wat pittigere bezigheid, dan kies je de zwaarste van de drie Nordic Walking routes. Op de golfbaan met 27 holes sta je voor een dilemma: serieus werken aan je handicap, of je toch laten afleiden en op een relaxte manier genieten van de omgeving en het verzorgde terrein, op een originele manier verfraaid met waterpartijen en stromende beken. Liefhebbers van water opgelet: niks fijner dan een middag kanoën op de rivier de Lippe, of samen ontspannen baden in het verkwikkende bronwater met hoog zoutgehalte van zwem- en saunaparadijs Walibo-Therme.

De drie gezondste troeven van Bad Waldliesborn in het kort:

  • Het Thermalsolebad Walibo Therme. Aanrader bij vermoeidheid, stress of volksziekte nummer één: nek- en rugklachten. Zwemwater binnen en buiten, een 25-meterbad, massagedouches, bubbelbaden, sauna’s.

  • Het kuurpark, de verrassend groene oase tussen de bebouwing, 20 ha groot maar liefst. Sfeervol dankzij de oude bomen. Ook de plek om te recreëren, bijvoorbeeld op het terras van parkcafé Milchbar, of tijdens een openluchtconcert in het muziekpaviljoen.

  • De service die ‘Verwöhnplus’ heet. Lastig te vertalen, hoeft ook helemaal niet. De kern: wie in een van de deelnemende hotels overnacht, mag onbeperkt gebruik maken van het Thermalsolebad. Zo vaak en zo lang als je maar wilt.

Blijven slapen in Bad Waldliesborn?

Booking.com

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.