© Unsplash-Demi Deherrera

5 Lunchtips in altijd sfeervol Osnabrück

Wij houden van shoppen over de grens. De winkels, de sfeer, het eten en natuurlijk de taal zijn er net wat anders dan hier. Dat maakt over de grensshoppen een echt uitje. Dit keer kozen we voor Osnabrück, tot dan een grote onbekende. Ten onrechte, vinden we nu we de stad wat beter kennen, want Osnabrück is leuk en altijd sfeervol. Winkelen kan er prima, vooral in het historische stadscentrum, de Grosse Straße, winkelcentrum Kamp Promenade Osnabrück en de Redlingerstraße. Bij shoppen hoort een lekkere lunch, vinden wij. Daarom bij deze vijf tips voor een heerlijke lunch in Osnabrück.

Tip 1: Tante Sophies Backstube

Deze prachtige winkel vol zoete en hartige lekkernijen met een sfeervol café is alleen al vanwege de locatie een bezoekje waard. Tante Sophies Backstube zit namelijk in het oudste vakwerkhuis (het stamt uit 1533) van Osnabrück. Het pand wordt al sinds 1903 als café gebruikt. Alle producten van Tante Sophies Backstube worden met biologische ingrediënten gemaakt. Wij raden de specialiteit van het huis aan: heerlijke zelfgemaakte macarons.

© Unsplash-Melanie Kreutz

Tip 2: Markthal van warenhuis L&T

In de ruime industrieel vormgegeven markthal van warenhuis L&T zijn maar liefst dertien restaurants gevestigd. Je kan in de Markthalle L&T niet alleen terecht voor de lunch maar ook voor ontbijt, diner en een snelle hap tussendoor. Voor de sportievelingen onder ons: in warenhuis L&T kan je niet alleen shoppen, maar ook sporten. Je kan er zelfs leren golfsurfen op een indoorinstallatie. Surfen midden in de stad. In Osnabrück kan dat gewoon.

Tip 3: Barösta Kaffeehaus

Een beetje verstopt in de Lohstraße zit een van de drie koffiebranderijen van Osnabrück: Barösta Kaffeehaus. Hier worden kleine hoeveelheden koffiebonen gebrand waar je bij staat. Je kan kiezen uit bijna vijftig soorten koffie. Ook voor thuis. Groots lunchen kan hier niet, maar er is wel heerlijk gebak. Ook een dikke prima, vinden wij.

© Janna Kamphof

Tip 4: High tea op hoogte

Nog zo'n geweldige lunchplek in een warenhuis: Café Carl op de tweede verdieping van warenhuis Schäffer. Met uitzicht op de wijk Nikolaiort geniet je van huisgemaakte taarten en andere lekkernijen uit de eigen Konditorei. Onze tip: bestel een echte Britse High Tea met met kleine lekkernijen zoals scones, sandwiches, gebakjes en uiteraard een grote pot verse thee. Hier staat Café Carl bekend om. Probeer het en je weet waarom.

© Anja Hehmann

Tip 5: Hemelse smaak sinds 1909

Leysieffer's slogan is: genusskultur seit 1909. Dat betekent dus dat ze al langer dan een eeuw ervaring met het maken van exquise chocolade, bonbons en gebakspecialiteiten. En dat proef je. De chocolaterie gaat ook met zijn tijd mee, want ze hebben ook veel veganistische producten. Lunchen kan heel erg goed in de bijbehorende bistro die net als het Stammhaus (de winkel) aan de Krahnstrasse 41 te vinden is.

© Touristiek Osnabrückerland

Reizen en parkeren

Nu je dit allemaal weet, wil je vast wel een keer naar Osnabück. Als je met de auto komt, hoef je je over het vinden van een parkeerplek geen zorgen te maken. Er zijn meer dan 5.500 goed te betalen parkeerplaatsen dicht bij het centrum. Om in het centrum te mogen rijden, is wel een milieusticker nodig. 
Kom je liever met de trein? Osnabrück ligt precies op de route van de ICE Amsterdam-Berlijn. Deze rijdt maar liefst zeven keer per dag.

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.